Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Éjjel amikor alszunk jó...

Éjjel amikor alszunk jó esetben kb.8 órát, akkor miért nem ébredünk fel pisilni, enni, inni? Amikor fent vagyunk kb.2 óránként iszunk, eszünk, pisilünk.

Figyelt kérdés

2014. nov. 27. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert ha az ember mélyen alszik, akkor nem érzi, hogy pisilni kell, éhes, szomjas.
2014. nov. 27. 11:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Éjjel nem iszom, nem eszem, nyilván ezért pisilni sem kell. De reggel az az első, hogy megyek pisilni :)

Egyébként napközben is ki lehetne bírni evés, ivás nélkül tovább is, ha valamiért muszáj lenne.

2014. nov. 27. 11:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Én aztán nem eszem, iszom, pisilek 2 óránként, jól is néznék ki... Folyton enni? Agyrém, sok testépítő sem bírja s örül, ha alternatívát kap :)

Inni gyakrabban szoktam, mint 8 óránként, ha ébren vagyok, a másik kettőt simán hanyagolni tudom ennyi időre (hacsak nem ettem/ittam sok dinnyét, teát, sört, esetleg teát sörrel, bár olyat csak a párom csinált Kínában, ahol mindenhez teát szolgáltak fel, a sörhöz is. hatásos kombó). S ugye, mivel ébren vagyok s mondjuk itthon, enyhe vizelési ingerre megyek is. Alváskor viszont nem zavar, mivel alszom, észre se veszem, majd reggel elmegyek. Ahogy ébren is elvagyok úgy jó ideig, vissza tudom tartani :)

Ugyanez lehet másnál az evéssel kapcsolatban. A test bírja, ő pedig nem érzi tudatosan.

De van, aki felébred, mert ennie vagy pisilnie kell. A párommal megtörtént, hogy este evett, éjjel dolgozott, 7-kor lefeküdt aludni, de hamarosan fel kellett kelnie enni. Nappal amúgysem aludt olyan mélyen, könnyebben felébredt.

2014. nov. 27. 11:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Én 12 órázom, reggel 6kor eszem, majd 2 felé és még egyszer 6 felé.

Inni is csak ilyenkor szoktam+ a 2 10 perces szünetben.

WC-re menni minden szünetben szoktam.

Én felszoktam ébredni hajnali 3 felé, hogy pisilnem kell, mert fél 10 felé érek haza és még iszok 2 nagy pohár vizet, mert szomjas vagyok.

2014. nov. 27. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Fel szoktam ébredni inni és pisilni. Éjjel nem szoktam enni, nem érzek ilyenkor éhséget.
2014. nov. 27. 22:02
 6/6 anonim ***** válasza:
- az emésztés és a kiválasztás lelassul alvás közben (olyan hormonok termelődnek, amik ezt okozzák), a szervezet a regenerálódással időzik.
2014. nov. 27. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!