Rosacea!! A többi lent?
Amíg minden liba meg nem döglik....
Próbáld meg naponta egyszer áttörölni az arcod 70%-os alkohollal. Mostanában vannak olyan feltételezések, amelyek szerint rosaceát valójában az arcon található faggyúmirigyekben élő demodex atkák okozzák (ugyanazok, melyek a fejbőr korpásodását9). Ez az atka állítólag az emberek 85%-ánál jelen van, kimutatható, bár tény, hogy kellemetlen tüneteket nem mindenkinél okoz. Én fejbőr viszketés és korpásodás miatt más sok mindent kipróbáltam és amikor rábukkantam erre a demodex atka dologra, akkor kezdtem használni a fejbőr alkoholos bedörzsölését. Határozottan használ. Nyilván nem lehet kiirtani őket, hiszen ha az emberek 85%-ánál kimutatható, akkor nagyon könnyen elkapható és hát fodrászhoz is járunk (többnyire). Nyilván ilyen is van, hogy nem a fejbőr,hanem az arcbőr érzékeny rá. Próbáld ki, veszteni semmit nem vesztesz. Töröld át a szemöldököd és a homlokod is és az olyan területeket, ahol viszketést. ill. indokolatlan korpásodást, hámlást tapasztalsz (pl. fülcimpa elülső-hátulsó oldala, hajas fejbőr határa, sőt az összes szőrös és időnként viszkető területet a testen).
Addig járj a bőrgyógyászatra, míg el nem múlik, én folyamatosan mentem , míg végül felírt gyógyszert és attól elmúlt.
Mellete szigorú diéta, kerülni minden fúszeres és zsíros ételt, szeszes italt, és jót tesz a B vitamin is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!