Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem tudok guggolásból felállni?

Nem tudok guggolásból felállni?

Figyelt kérdés

Régebben is vékony voltam, de erős. Lótuszülésbe letudtam menni állva és vissza is tudtam jönni belőle segítség nélkül.

Most sima guggolásból nem bírom magam felnyomni.

VOlt egy súlyos betegségem 5 éve, de azon túl vagyok, a súlyomat is visszahíztam az eredetire, mégis rettentő gyenge a lábam. A hajlékonyságomat is elveszítettem.

Nagyon el vagyok keseredve! Lesz ez még jobb?

Mindenki azt hiszi, hogy egy jó kondiban lévő nő vagyok, állóképességem átlag feletti, de a lábaim.....

És az benne az érdekes, hogy kinézetre nem vézna.

Éjjel sokat fáj a csípő ízületem, valami ott sem stimmel.

43N

2014. nov. 24. 22:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Sajnos ezzel a problémáddal orvoshoz kellene menned.

Nem árultad el, milyen betegséged volt, de nem is tartozik az másokra.

A kérdés az (hogy érzed?), a mostani probléma a régi betegséged maradványtünete, esetleg még nem gyógyultál meg , vagy ez most egy másik probléma?

Fájdalom miatt nem tudsz guggolásból felállni, vagy nincs fájdalom, csak az izmok gyengék?

A gyenge izmok oka lehet-e idegbénulás?

Az éjszakai csípőízületi fájdalom mindenképpen kivizsgálandó, lehet az az egész probléma okozója

A feltett kérdésekre elsősorban magadnak kell megadni a válaszokat, orvoshoz menni, ha szükséges, de amit mindenképpen javasolnék: gyógytorna.

Súlyos betegségek következménye lehet az izomszövet leépülése, és a combizom az, amelyik nagyon hamar leépül, és nagyon nehezen regenerálódik.

A gyógytorna nem egy rövid időtartamú kezelés, hónapok, sőt akár éveken keresztül szükség lehet speciális gyakorlatok elvégzésére.

Vannak izommozgást stimuláló készülékek, keres rá a google-n: Tens készülék.

Ezektől sem várható rövid idő alatt csoda, izomlazítás, fájdalom csillapítás, izomerősítés funkció is van rajta, de a kiváltó ok megszüntetése nélkül sokat nem tud segíteni.

Az évek száma, a kor sem elhanyagolható tényező, az emberi szervezet 35-40 éves kor után egyre inkább veszít regeneráló képességéből.

2014. nov. 24. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!