Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem tudok rendesen pisilni,...

Nem tudok rendesen pisilni, nehezen indul el, feszít a hólyagom? (többi lent)

Figyelt kérdés

Elég régóta vannak hasonló tapasztalásaim, talán egy fél éve, de most tartok ott, hogy el kell mennem vele orvoshoz, mert ez már nem állapot.

Minden azzal kezdődött, hogy a pisilést visszatartogattam, hisz tudjátok, hogy megy ez, nem minden szituációban lehet elmenni wc-re.

Fiatal nő vagyok egyébként, húszas éveim elején járok.

Most már ott tartok, hogy sokszor nem igazán érzem azt, hogy kellene pisilnem, hanem azt érzem, hogy feszít a hólyagom, de ez fel sem tűnik. Miután már nagyon feszít, hirtelen feltűnik, hogy hoppá, ilyenkor általában ráülök a wc-re, de nem mindig tudok pisilni. Van, hogy csak pár csepp jön ki, van hogy a felénél elakad, van hogy el sem indul. Sokat iszok utána, van hogy egy két napig tudok figyelni a testem reakcióira, ilyenkor szuperül vagyok, rendesen tudok pisilni is, de aztán megint ahogy visszatartom huzamosabb ideig, a panaszaim újból előjönnek.

A családban azt mondják ez felfázás, de nem csíp a pisi, szerintetek mi lehet? Holnap tudok menni dokihoz.

2014. nov. 12. 07:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Reméljük tud segíteni...Többet sajnos nem tudok mondani.
2014. nov. 12. 07:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Cudarul felfáztál, most csak imádkozhatsz, hogy nyald ki magad belôle.

A gyóuláshoz két út vezet: az akadémikus, vagy az alternatív orvoslás.

Gyógyulást kívánok!

2014. nov. 12. 08:24
 3/4 anonim ***** válasza:

A problémádat az okozhatta. hogy amikor visszatartottad a vizeletedet a hólyagod mindig a kelleténél jobban tágult ki. Idővel a hólyagod ehhez a plusz táguláshoz hozzászokott és nagyobb mennyiségű vizeletet is képes volt befogadni nagyobb nyomásemelkedés nélkül, így nem ingerelhette a nyomás az érző idegvégződéseket a hólyag falában, ami vizelési ingert keltett volna, vagyis ezért nem érezted, hogy pisilned kell, csak a hólyag falában levő feszülést és fájdalmat érzékelő receptorok jelét érezted, amikor a hólyag már nagyon megtelt, ez mindig működig amikor a hólyag túlságosan tele van. Pisilni pedig azért tudtál nehezen, mert a nagyon megtelt hólyag izmos fala nagyon megnyúlik, a nagyon megnyúlt izom pedig gyengén tudja csak kipréselni magából a vizeletet, előfordul, hogy egy része visszamarad a hólyagban vagy ahogy írtad, hogy el sem indul. Tényleg, ilyenkor hogyan tudtál könnyíteni magadon, mert magától nem mindig tud oldódni ez a helyzet, néha orvosi segítségre is szükség van..? Van azért házi sürgősségi megoldás ilyen esetre, ha gondolod később leírom.

Nem tudom mit tanácsolt az orvos és sikerült-e megoldani a problémádat, de ha elmesélnéd, érdekelne. Legírhatod priviben is..

2015. jan. 21. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok, és még azon gondolkodtam el, hogy a "huzamosabb ideig visszatartom" (a pisilést) azon mennyi időt értsünk és mennyi folyadékot szoktál fogyasztani naponta?
2015. jan. 21. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!