Nem tudok rendesen pisilni, nehezen indul el, feszít a hólyagom? (többi lent)
Elég régóta vannak hasonló tapasztalásaim, talán egy fél éve, de most tartok ott, hogy el kell mennem vele orvoshoz, mert ez már nem állapot.
Minden azzal kezdődött, hogy a pisilést visszatartogattam, hisz tudjátok, hogy megy ez, nem minden szituációban lehet elmenni wc-re.
Fiatal nő vagyok egyébként, húszas éveim elején járok.
Most már ott tartok, hogy sokszor nem igazán érzem azt, hogy kellene pisilnem, hanem azt érzem, hogy feszít a hólyagom, de ez fel sem tűnik. Miután már nagyon feszít, hirtelen feltűnik, hogy hoppá, ilyenkor általában ráülök a wc-re, de nem mindig tudok pisilni. Van, hogy csak pár csepp jön ki, van hogy a felénél elakad, van hogy el sem indul. Sokat iszok utána, van hogy egy két napig tudok figyelni a testem reakcióira, ilyenkor szuperül vagyok, rendesen tudok pisilni is, de aztán megint ahogy visszatartom huzamosabb ideig, a panaszaim újból előjönnek.
A családban azt mondják ez felfázás, de nem csíp a pisi, szerintetek mi lehet? Holnap tudok menni dokihoz.
Cudarul felfáztál, most csak imádkozhatsz, hogy nyald ki magad belôle.
A gyóuláshoz két út vezet: az akadémikus, vagy az alternatív orvoslás.
Gyógyulást kívánok!
A problémádat az okozhatta. hogy amikor visszatartottad a vizeletedet a hólyagod mindig a kelleténél jobban tágult ki. Idővel a hólyagod ehhez a plusz táguláshoz hozzászokott és nagyobb mennyiségű vizeletet is képes volt befogadni nagyobb nyomásemelkedés nélkül, így nem ingerelhette a nyomás az érző idegvégződéseket a hólyag falában, ami vizelési ingert keltett volna, vagyis ezért nem érezted, hogy pisilned kell, csak a hólyag falában levő feszülést és fájdalmat érzékelő receptorok jelét érezted, amikor a hólyag már nagyon megtelt, ez mindig működig amikor a hólyag túlságosan tele van. Pisilni pedig azért tudtál nehezen, mert a nagyon megtelt hólyag izmos fala nagyon megnyúlik, a nagyon megnyúlt izom pedig gyengén tudja csak kipréselni magából a vizeletet, előfordul, hogy egy része visszamarad a hólyagban vagy ahogy írtad, hogy el sem indul. Tényleg, ilyenkor hogyan tudtál könnyíteni magadon, mert magától nem mindig tud oldódni ez a helyzet, néha orvosi segítségre is szükség van..? Van azért házi sürgősségi megoldás ilyen esetre, ha gondolod később leírom.
Nem tudom mit tanácsolt az orvos és sikerült-e megoldani a problémádat, de ha elmesélnéd, érdekelne. Legírhatod priviben is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!