Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Most akkor hogy van ez? A...

Most akkor hogy van ez? A vizelet steril?

Figyelt kérdés
A múltkor itt az oldalon válaszolt valaki egy kérdésre (már meg nem mondom melyikre meg mi volt a témája), és azt válaszolta, hogy "a pisi steril". Hát, ezen nagyot néztem... Én úgy tudtam, hogy a vizelettel olyan sók, vitaminok, adalék- és méreganyagok távoznak, amik vízben oldódnak és a szervezet nem volt képes őket felhasználni. Vagyis a fölösleg. Plusz ha már pisilünk, akkor pl. a nőknél a vizelet már érintkezik a hüvely "bejáratánál" lévő baktériumokkal? Vagy én tudom rosszul? Valaki ért ehhez?
2014. nov. 8. 18:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen , a vizelet steril. Urinoterápiára emiatt alkalmas.
2014. nov. 8. 18:55
 2/2 anonim ***** válasza:
A frissen kiválasztott vizelet steril egészséges embernél, de az urogenitális traktus NEM, tehát a kipisilt vizelet kis mennyiségben ugyan, de tartalmaz kórokozókat! Magyarul nem steril. Vagyis ha odapisálsz a műtéti területre, bizony a páciens szép szepszist fog kapni.
2014. nov. 8. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!