Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Epegyulladás, orvosi vizsgálat?

Epegyulladás, orvosi vizsgálat?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam orvosnál, mert már kb másfél hónapja fáj a jobb lapockám körül és hányingerem, sárgás székletem van. Az orvos megnyomkodta a hasam, azt mondta epegyulladás, és írt fel sumentrolimot, bila-gitet és no-spat. Ezzel elintézett. Nem kellett volna ultrahagra, vagy valami kivizsgálásra elküldenie? Mert sajnos nekünk olyan orvosunk van, aki már megölt jó pár embert azzal, hogy félrediagnosztizálta őket, nagyon félek, mit tegyek? (nagyon fáj az oldalam, és nem érzem jól magam)
2014. nov. 7. 04:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem volt, de elmúlt magától! Nospát én is szedtem. Lassan javul az epe gyulladás. Ha 2 hétnél tovább fenn áll, kérj tőle beutalót valahová. De nekem azóta rendszeresen vannak epés tüneteim... van, hogy 2 hónapig semmi, de van, hogy egy héten 2x is begörcsöl. Ugyanez amit írtál. Jobb oldal szúrás, hát esetleg mellkas fájdalom, hányinger, világos színű széklet, esetleg hasmenés is szokta követni. Nagyon kellemetlen tud lenni, főleg, ha váratlanul és indokolatlanul görcsöl be, pl éjjel. Este 10-kor lefekszem, majd hajnal fél 3-kor felébredek arra, hogy görcsöl. Ilyenkor nagyon fájdalmas. Van, hogy gyorsan bekapok egyszerre 3 szem nospát... kb 10-15 perc és elmúlik. Amúgy vannak epegörcs elleni cseppek patikában... nekem nem jöttek be nem segítettek, de haverom pl esküszik rá...
2014. nov. 13. 12:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja még valami... nyáron, mikor tartósan hőség van, még éjjel is, többször és fájdalmasabban szokott görcsölni. Amúgy én tanácsra vettem és ittam cickafark teát. Jó erős teát (2-3 filter egy 4-decis csészébe)ugyanúgy ízesítettem mint a normál teát és megittam. Naponta 3x. Én úgy éreztem segít. A fájdalom enyhült tőle. Amúgy szedj Cataflam-ot az elnyomja a fájdalmat. Míg gyulladt az epéd diétázz kicsit. Semmi olajosat, zsírosat ne egyél! Kerüld az éretlen gyümölcsöt. Mogyoró, dió, mandula is kerülendő! De pl nekem a marhapárizsi is okozott párszor görcsöt.
2014. nov. 13. 13:04
 3/3 JaniB ***** válasza:

Vagy kérsz a dokitol hasi ultrahangra beutalót amire várnod kel vagy 1 hónapot vagy fogod magad és bemész egy kórházba ahol előzetesen időpontot eggyeztetsz.

Megvizsgálják az epédet, hogy van e benne epekő. Megvizsgálják a vesédet, hogy van e veseköved.

Megvizsgálják a májadat, hogy van e cisztád. és még aszem másik két dolgot de már nem emlékszem rá.

Nálam pl véletlenül derült ki h cisztám van.

Doki szerint nem veszéljes. Csak kontrolra kellet vissza mennem h nem e növekszik. Szerinte a sok kémiai kajától alakul ki amit manapság árulnak.

A vizsgálat 8-12 ezer körül lehet.

Már nem emlékszem pontosan mert több vizsgálatot is csináltam.

2014. nov. 15. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!