Influenza elleni védőoltás ára? Hogy is van?
Én ingyen kapom az oltást, de elköltöztem. Megkérdeztem az itteni házidokit, hogy van e oltás. Mondta, hogy még nincs, de amúgy is 2000 ft az, hogy beadja! Pedig tudja, hogy én ingyen kapom.
Eddig se oltásért, se beadásért nem kellett fizetnem.
De imádom azokat az embereket, akik nem a kérdésre válaszolnak <3
Nekem nem felesleges beadatni, szívbeteg vagyok, ami napokig tartó lázas állapotnál súlyosbodik. Nem viccből szúrkáltatom magamat.
Ezt találtam: Az NM rendelet 1. §-ának (8) bekezdése alapján az egészségügyi szolgáltató maga állapíthatja meg a kötelező egészségbiztosítás ellátásai keretébe nem tartozó – és a R. mellékletében nem szereplő – egészségügyi szolgáltatások térítési díját, így a nem kötelező védőoltás beadására irányuló, az Egészségbiztosítási Alap által nem finanszírozott ellátás térítési díját is.
Az első módosítás az említett előírások miatt vált szükségessé, mégpedig úgy, hogy a védőoltás térítési díjaként az egészségügyi szolgáltató nagyobb összeget ne kérhessen annál, mint amit az oltóanyag térítési díjaként fizet meg a biztosított.
Az elfogadott módosítás eredményeként (1. §) a biztosított járványügyi érdekből, nem kötelező jelleggel immunizálásáért (a védőoltás beadásáért) az egészségügyi szolgáltató magasabb összegű térítési díjat nem állapíthat meg, mint amit a biztosítottnak az oltóanyagért egyébként térítési díjként meg kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!