Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Körömgombát mivel lehet...

Körömgombát mivel lehet hatásosan megszüntetni?

Figyelt kérdés
Ismerősnél hosszabb ideje - kb tavasz - fennálló probléma. Többféle készítményt kipróbált már, végül orvos által felírt szer használt ugyan(2-3 hónapig folyamatosan használta), most elfogyott, 1 hét alatt megint kezd visszajönni. Ötlet? Esetleg valami gyógynövényes megoldást tud valaki?
2014. nov. 4. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem 6 hónapba telt megszabadulni tőle:

Van körömpolírozóm. Nagyon vékonyra lepolíroztam a körmöm. (Nagylábujj). Utána, ahol a gomba miatt már nem tapadt le a köröm, ott levágtam, amíg csak tudtam.

Utána minden nap csináltam félórás szódabikarbónás lábfürdőt, reggel-este Canestennel kentem (vény nélkül kapható", és gyakran áttöröltem 80%-os kölnivel.

Gyakran napoztattam is.

A zoknimat gyakran cseréltem, és a cipőmet befújtam gomba elleni spray-vel.

Most nőtt le a gombás köröm, de még mindig lábfürdőzök heti 2-3 alkalommal, és minden nap kenegetem, nehogy visszajöjjön.

Az a baj a gombával, hogy mikor már alig van, akkor tünetmentesnek látszik, de pikk-pakk újra szaporodni kezdenek. jó egy évig kell a látszólag gombamentessé vált körmöt is kezelni, hogy tuti kipusztuljanak a dögök.

2014. nov. 4. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
#1-nek igaza van. Nagyon lassan és kitartó munkával lehet csak. Én ajánlhatom a formalinos lábfürdő rendszeres használatát ill. a köröm formalinos (hígítva) beecsetelését. Minden egyéb ecsetelés is alkalmazható akár felváltva, akár egy oldatban elkészítve: bórsav, pentaklórfenol (esetleg hexaklórfenol), de fenol oldat is (karbolsav).
2014. nov. 4. 20:27
 3/7 anonim ***** válasza:

a formalin az sajnos rákot okoz, én nem csinálnám.

elmondom, én hogy csináltam!

mivel nem akartam beszedni a májkárosító gyógyszert, amit az orvos írt föl.

először is utánanéztem, hogy mit kell enni: semmi cukor, stb. amiket mondani szoktak. fehér kenyér ne, kevés szénidrát, sok zöldség, stb.

kettő: van valami készlet, amiben van speckó körömlakk, reszelő, stb. erre a problémára kifejlesztve. ezt kértem a bőrgyógyásztól, hogy írja föl, de asszem, azóta már megjelent recept nélküli változat. én ezt a kezelést 100%-ig betartottam.

viszont a cipőimet kifertőtlenítettem az 5%-os formalin oldattal, a bőrgyógyász meg fogja mondani, hogy kell csinálni. (zacskóba tenni, majd 2 napig szabad levegőn hagyni). de én nagyon vigyáztam, hogy minél kevesebbet lélegezzek be, stb. ez elég veszélyes anyag.

nekem simán lenőtt a körmömeimről az egész így. de szerintem azért is, mert a táplálkozásomat módosítottam, az elég kulcsfontosságú. és azóta is odafigyelek.

nekem nem nőtt vissza a gomba.

és egyébként pedikűrösnél kaptam el.

2014. nov. 4. 23:28
 4/7 anonim ***** válasza:
ja és a zoknijaimat mindenkitől külön mostam mindig. szerintem ha megszabadulsz a fertőzéstől, érdemes teljesen lecserélni a zoknikat.
2014. nov. 4. 23:30
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat! HA jól értelmezem, akkor végülis az a lényeg, hogy le kell fertőtleníteni, ugye?

Canestent azt valamiért mondta, hogy nem akarja, de már nem emlékszek, hogy mi volt az oka... meg asszem ecet+fokhagymával próbálta, de szerintem az is baj, hogy gyors javulást vár. Minden esetre megmutatom neki amit írtatok, ennek csak hisz :)

Az a pedikűrös nagyon durva :(

2014. nov. 5. 20:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Ment a zöld kéz mindenkinek :)
2014. nov. 5. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:

az a speciális lakk azért jó, ami van, mert nem engedi az új körömbe belemenni a fertőzést.

tehát nem csak fertőtlenít, de óv is.

mindenképpen sokáig tart, mire elmúlik, mert a lábköröm asszem fél év alatt nő le.és ha nem terjed tovább, akkor is meg kell várni.

nem szabad sima lakkal lakkozni a körmöt, meg amikor lehet, nem szabad cipőt viselni: ez is fontos, hogy ne nőjön vissza a gomba: hogy tudjon mindig lélegezni a köröm.

2014. nov. 5. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!