Körömgombát mivel lehet hatásosan megszüntetni?
Nekem 6 hónapba telt megszabadulni tőle:
Van körömpolírozóm. Nagyon vékonyra lepolíroztam a körmöm. (Nagylábujj). Utána, ahol a gomba miatt már nem tapadt le a köröm, ott levágtam, amíg csak tudtam.
Utána minden nap csináltam félórás szódabikarbónás lábfürdőt, reggel-este Canestennel kentem (vény nélkül kapható", és gyakran áttöröltem 80%-os kölnivel.
Gyakran napoztattam is.
A zoknimat gyakran cseréltem, és a cipőmet befújtam gomba elleni spray-vel.
Most nőtt le a gombás köröm, de még mindig lábfürdőzök heti 2-3 alkalommal, és minden nap kenegetem, nehogy visszajöjjön.
Az a baj a gombával, hogy mikor már alig van, akkor tünetmentesnek látszik, de pikk-pakk újra szaporodni kezdenek. jó egy évig kell a látszólag gombamentessé vált körmöt is kezelni, hogy tuti kipusztuljanak a dögök.
a formalin az sajnos rákot okoz, én nem csinálnám.
elmondom, én hogy csináltam!
mivel nem akartam beszedni a májkárosító gyógyszert, amit az orvos írt föl.
először is utánanéztem, hogy mit kell enni: semmi cukor, stb. amiket mondani szoktak. fehér kenyér ne, kevés szénidrát, sok zöldség, stb.
kettő: van valami készlet, amiben van speckó körömlakk, reszelő, stb. erre a problémára kifejlesztve. ezt kértem a bőrgyógyásztól, hogy írja föl, de asszem, azóta már megjelent recept nélküli változat. én ezt a kezelést 100%-ig betartottam.
viszont a cipőimet kifertőtlenítettem az 5%-os formalin oldattal, a bőrgyógyász meg fogja mondani, hogy kell csinálni. (zacskóba tenni, majd 2 napig szabad levegőn hagyni). de én nagyon vigyáztam, hogy minél kevesebbet lélegezzek be, stb. ez elég veszélyes anyag.
nekem simán lenőtt a körmömeimről az egész így. de szerintem azért is, mert a táplálkozásomat módosítottam, az elég kulcsfontosságú. és azóta is odafigyelek.
nekem nem nőtt vissza a gomba.
és egyébként pedikűrösnél kaptam el.
Köszönöm a hasznos válaszokat! HA jól értelmezem, akkor végülis az a lényeg, hogy le kell fertőtleníteni, ugye?
Canestent azt valamiért mondta, hogy nem akarja, de már nem emlékszek, hogy mi volt az oka... meg asszem ecet+fokhagymával próbálta, de szerintem az is baj, hogy gyors javulást vár. Minden esetre megmutatom neki amit írtatok, ennek csak hisz :)
Az a pedikűrös nagyon durva :(
az a speciális lakk azért jó, ami van, mert nem engedi az új körömbe belemenni a fertőzést.
tehát nem csak fertőtlenít, de óv is.
mindenképpen sokáig tart, mire elmúlik, mert a lábköröm asszem fél év alatt nő le.és ha nem terjed tovább, akkor is meg kell várni.
nem szabad sima lakkal lakkozni a körmöt, meg amikor lehet, nem szabad cipőt viselni: ez is fontos, hogy ne nőjön vissza a gomba: hogy tudjon mindig lélegezni a köröm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!