Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Beteges lehet ez a dolog?

Beteges lehet ez a dolog?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Én egy 16 éves srác vagyok és elég sok időt töltök a gép előtt. Tulajdonképpen a szabadidőm összes percét a számítógép előtt töltöm. Régen kollégista voltam, de eljöttem a kollégiumból, mert ott nem tudom annyit gépezni. Reggelenként amikor suliba megyek, mindig arra gondolok, hogy szívesebben maradnék itthon gépezni. Életcélom nincs, el tudnám képzelni az életem úgy, hogy a hátralévő életemben a számítógép előtt ülök. Az iskolában az osztálytársaimmal jóban vagyok, nem csúfolnak, stb... Tehát nem a közösséggel van a probléma, egyszerűen nincs kedvem tanulni és nem is tudok. Ha megpróbálok valamit megtanulni, nem tudom, mert egyből arra gondolok, hogy de jó lenne gépezni és csak tartom a füzetet/könyvet a kezemben. A barátaim hívnak bulikba, de inkább itthon maradok és valamit hazudok nekik, hogy idehaza maradhassak. Amúgy, sosem vagyok ideges, erre mások is felfigyeltek, de tényleg semmivel nem lehet felhúzni. Ha valami sértőt mondanak, csak elmegy a fülem mellett. Nem látom értelmét az életemnek. Nem akarok öngyilkos lenni, még csak nem is gondolkoztam rajta.

Mi lehet a probléma? Mit csináljak?

2010. jan. 26. 22:34
 1/2 anonim válasza:

Első kérdésedre egyszerű a válasz: számítógép-függőség.

Két megoldást tudok javasolni:

1. Teljes megvonás: szerelj ki a gépedből egy létfontosságú elemet (pl. tápegység) és add oda megőrzésre valamelyik ismerősödnek. A lényeg, hogy ne tudjál gépezni egy darabig!

Ez a hiány valószínüleg egyéb dolgok felé fogja irányítani a figyelmedet és lehet hogy valamelyik megfog. pl.:csajozás, sport, olvasás.

2. módszer: nem tudom mennyire értesz a hardverhez, de próbáld meg szétszerelni a gépet, majd újra összerakni. Amíg ezzel foglalatoskodsz, addig nem nyomogatod de mégis a géppel foglalkozol. Lehet, hogy elkezd érdekelni is a dolog és még akár számítógép-szerelő is lehetsz később. Nézz utána a dolgoknak könvekben vagy az interneten. Amikor már konyítasz hozzá, akkor segíthetsz ismerőseidnek ha bármilyen számítógép-problémájuk van. És ahogy fejlődsz azt fogod észrevenni, hogy egyre jobban fölnéznek rád és a Te véleményedet és segítségedet kérik minden számítógép-üggyel kapcsolatban. Még komoly szakember is lehet belőled egyszer.

Még egy tanács: Töröld magad az összes online böngésző játékból. Ezek tesznek igazán függővé! Én most töröltem magam a travian-ból. 6 hónap munkája ment kárba, de hidd el, megéri! Az ilyen játékok rabszolgát csinálnak az emberből és neked az égvilágon semmi hasznod nincs belőle, csak te csinálsz anyagi hasznot az üzemeltetőnek a klikkeléseiddel!

2010. jan. 27. 04:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval és gondolj bele,hogyha nem tanulsz meg valami szakmát,később még egy fityinged sem lesz a netezésre!
2010. jan. 27. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!