Az egyik lábkörmömön gomba van. Házipraktikák?
Csak az egyik lábkörmömön van egy sárgás-fehér elszíneződés.
Írnátok házi praktikákat?!
Köszönöm
A gombát nagyon komolyan kell venni, szerintem vagy elmész a bőrgyógyászatra, vagy veszel a patikában a hirdetett gombaölőkből. Bármelyik lehetőséget választod, hosszadalmas kezelésre számíts. Ha műanyag zoknit/harisnyát hordasz, természetes anyagúra kellene cserélni. Minél magasabb hőmérsékleten mosni, lehet ecettel öblíteni a szintetikus öblítők helyett. Sőt én vasaltam is!
Amúgy nem ismerek házipraktikát, de itt hátha akad olyan, aki tud hasznosabb tanácsot adni. Türelem, kitartás.
Lehet meg kell barátkoznod vele, ha nem akarsz fél-, egy évig antibiotikumot szedni. 3 hét intenzív szedés, 1 hét pihi. Nem utolsó sorban drága is. Én még a katonaságnál kaptam el a rohadt körömgombát és azóta mindent kipróbáltam. Az összes ecsetelőt, gyógyszeres körömlakkot, fokhagymát stb.... szart sem ért egyik sem.
Az egyetlen, ami valami hatást gyakorolt a gombára az a 20%-os ecet. De csak annyit értem le vele, hogy nem terjed. Szépen kordában lehet tartani ha minden nap fürdés után bekened ecettel a gombás körmödet (én mindet bekenem) és hagyod megszáradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!