Lehetséges hogy idegen vér ill. DNS még a mai napig a testemben, szervezetemben van?
Kb. 1 -2 éve megvágtam magam egy pengével, amivel közvetlenül előtte a barátnőm vágta meg magát, amolyan vérszerződés akart lenni (tudom, h hülyeség, de már nem tudom visszacsinálni)lehetséges, h mivel a pengét elsőként a barátnőm használta a mai napig jelen van az ő vére, vagy dns-e (pl. a penge megérintése által) a testemben, ugyanis olvatam, h a vérsejtek megújúlnak úgymond, tehát elhalnak, és újratermelődnek.
Hozzá kell tennem, h a barátnőm sebéhez hozzáért az én vérem, de nem a sebek értek össze, hanem a sértetlen újjamról.
Egymásik eset, h megsérültem egy csak szerelésekor, de korábban már kb. egy héttel azelőtt is megsérült ugyanezen művelet közben vki, és az ő(már alvadt) vére rajta volt azon a felületen, tehát belekerült a sebembe az az alvadt idegen vér.....tehát a kérdés lényege, h jelen vannak ezek az idegen vérsejtek még a mai napig a testemben, vagy kiválasztódtak, leépültek? Kimutatható lenne valamilyen formában adott esetben?
Tudom, h kicsit bizarr kérdés, de csak normális válaszokat kérnék, aki nem tud=akar komolyan hozzászólni, az inkább válasszon egy másik kérdést. Köszönöm, és köszönöm a válaszokat is :)
Köszönöm a választ, nem, nem volt egyikőjünknek sem semmilyen fertőző betegsége (mint pl. HIV stb.), csupán maga az idegen vér, és az azt tartalmazó dns-nek a lebomlására voltam kíváncsi....akkor gondolom, az ő szervezetében is ugyanúgy elhaltak azok a vérsejtek, tehát nincs jelen az én vérem sem már az ő szervezetében...
Egyébként akkor az ilyen "vérszerződések" gondolom csak szimbolikus jellegűek, tehát egészségügyi/orvosi szempontból nem kötik össze két ember vérállományát egy életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!