Az valami betegség/fóbia ha valaki bepánikol a sötétben?
Figyelt kérdés
Mert én egyátalán nem félek a sötétben, de ha koromsötét van akkor elkezdem kapkodni a levegőt és olyan nem kapnék levegőt, sőt még mintha a szoba is alacsonyodna felettem...mert volt egy cikis helyzet és azóta az egész osztály rajtam röhög, de mindig is ez volt velem a korom sötétben...2014. okt. 29. 21:39
1/1 Yngve válasza:
Igazából nem értem, miért kérdezed, hogy fóbia-e. Ha azt mondod, egy cikis szitu miatt alakult ki, akkor racionális a dolog, mert egy megtörtént esett okozta ezt, a fóbia meg nem racionális, az csak úgy van. Ha jól tudom, örökölhető is.
Szerintem neked nincs ilyen fóbiád, mindenesetre a neve nyctophobia. Magyarul nem tudom, ezt egy fóbia-listán találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!