Székrekedésem van, viszont hányok. Mi bajom?
Figyelt kérdés
Egy ideje már székrekedésem van, (kb. 2 hónapja) úgy,hogy kb. heti 2x tudok csak nagy wc-zni, akkor is erölködve, és sokszor érzem,hogy nemjött ki minden. Ezért is sokszor érzem magam felpuffadva. Viszont kb. 2 hete kezdődött,hogy evések után jött vissza az étel (nem nagy mennyiségben, épp hogy egy kicsit) de nem tulajdonítottam neki nagyobb figyelmet,azthittem csak savasat ettem,és azért. De egy 3-4 napja ez kicsit rendszeresebbé vállt. Szinte minden evés után tudok egy keveset hányni, és az elmúlt 2 napban 3x hánytam úgy rendesen is...hogy nem csak keveset. És érzem a torkomnál ezt a nyomó érzést..mintha ott lenne a hányás, és ha kijönne onnan megkönnyebbülnék. (Nemtudom,lehet ez a gyomorégés??) Valamint a hasam meg tiszta kemény, mert székelni már 3 napja voltam utoljára,és tök rossz érzés. :S Mi lehet a baj? Szerintem a táplálkozásommal nem lehet. Paleozok. Sok zöldséget,gyümölcsöt eszek,meg húst,maglisztes kenyeret is szoktam,tojást... Ma direkt zabkását reggeliztem fahéjjal,hátha attól lesz székletem, de hát sikertelen. :/ olyan jó lenne kiürülni igy teljesen.. Pedig aztán nem eszek valami sokat..1200kcal kb. naponta, szóval nemtudom miért van ez a telelét,hogy kemény és nehéz a hasam plusz jön fel a hányás..:/ 16/L2014. okt. 19. 20:52
1/4 anonim válasza:
Esetleg nem zár jól a gyomorszáj. Refluxod lehet. Menj a háziorvoshoz, ad beutalót. El fognak küldeni valószínűleg tükrözésre.
Mennyi folyadékot fogyasztasz? Sportolsz vmit?
2/4 anonim válasza:
Menj ma orvoshoz, mindenképpen, a bélelzáródás egyik tünete a székrekedés, széklet hiánya, a másik a hányás. Ez életveszélyes is lehet. Szóval orvos, még ma.
3/4 A kérdező kommentje:
Napi 2l vizet megiszok minimum, arra odafigyelek. Sportolok, heti 3x van boxedzésem. Ha elmegyek orvoshoz, tükrözni fogják??:o az fáj?
2014. okt. 20. 15:58
4/4 anonim válasza:
Szerintem először egy natív hasi röntgent csinálnak, ha tényleges bélelzáródás van, akkor azt már egy sima röntgenből meg tudják állapítani. Aztán majd kitalálják, merre tovább, nem hinném, hogy helyben megtükröznének, az a vastagbél részéről 1-2 napos előkészítést igényel, a gyomortükrözéssel meg nem mennének itt sokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!