Miért viselkedik így az ismerősöm?
Egy ismerősömnek van egy furi szokása, hogy így ,,rángatja az állkapcsát''. Mintha így ráharapna vmire, de úgy hirtelen. Sztem akaratán kívül teszi. Meg nem az egész fejét, csak az alsó állkapcsát. Lehet, h valami idegi alapon nincs rendbe nála, mert néha kicsit dadog is.
Mi lehet ez?
Mennyi idős? Fiatal?
valamilyen stresszes állapot lehet.
Tudsz valamit a családi hátteréről?
Mert nem biztos, "igazi" betegségről van szó.
Egyébként az ilyen kényszeres mozgásokat tic-nek hívják. Teljesen értelmes embereknek is lehet. (illetve semmi köze az "értelemhez".
Szorongás, kisebbségi érzés állhat mögötte.
Fokozottan érzékenyek, ha észreveszi, (ki van rá élesítve)
hogy észreveszik mások, akkor a tünetek fokozódnak.
Ha érzi, hogy szeretik, elfogadják, a tünetek enyhülnek, majd lassan elmúlnak.
Más is lehet pl: extasy, de speed-nél és lsd-nél is előfordulhat, nem határolható be egyértelműen,
több viselkedési nyom is kéne.
Szerintem nem kell rögtön drogra gondolni..annak sok más egyéb jele is lehet.
Persze, ilyen esetekben előfordulhat, hogy valaki AZÉRT szokik rá vmilyen szerre, nyutatóra, vagy akár alkoholra, mert nagyon zavarják ezek a tünetek..
Milyen ismerősöd? Barátod? vagy van neki barátja?
Komolyan segít az ilyen esetekben az elfogadás..ezt a szokását észre sem venni..
köszi a válaszokat
én nem sokat beszélek vele, nem is ismerem a családját. csak egy baráti körbe járunk, minden héten egy ilyen kis összejövetelre, és ott láttam. gondoltam h vmi betegség csak nem tudtam h milyen. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!