Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így az...

Miért viselkedik így az ismerősöm?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek van egy furi szokása, hogy így ,,rángatja az állkapcsát''. Mintha így ráharapna vmire, de úgy hirtelen. Sztem akaratán kívül teszi. Meg nem az egész fejét, csak az alsó állkapcsát. Lehet, h valami idegi alapon nincs rendbe nála, mert néha kicsit dadog is.

Mi lehet ez?

2010. jan. 22. 14:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez bizony neurológiai és idegrendszeri probléma. Enyhébb esetnek számít, gyógyszerrel lehet kezelni. Az SZTK-ba fel kéne keresnie a pszichiátriát. (nem szégyen! Nekem a szemem alatti ideg "repdesett", én is elmentem, kaptam rá gyógyszert).
2010. jan. 22. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen és észre sem veszi! Ezt valahogy így nevezik sticchje van. Ez egy akaraton kívüli idegrángás, amit pszichiáter kezel. Jó lenne ha elmenne.
2010. jan. 22. 14:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Mennyi idős? Fiatal?

valamilyen stresszes állapot lehet.

Tudsz valamit a családi hátteréről?

Mert nem biztos, "igazi" betegségről van szó.

Egyébként az ilyen kényszeres mozgásokat tic-nek hívják. Teljesen értelmes embereknek is lehet. (illetve semmi köze az "értelemhez".

Szorongás, kisebbségi érzés állhat mögötte.

Fokozottan érzékenyek, ha észreveszi, (ki van rá élesítve)

hogy észreveszik mások, akkor a tünetek fokozódnak.

Ha érzi, hogy szeretik, elfogadják, a tünetek enyhülnek, majd lassan elmúlnak.

2010. jan. 22. 14:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Így van, a szemrángást tick-nek hívják (nekem is olyanom van, ami erős stresszhelyzetben kijön.) Mivel munkahelyemen vezető beosztásban dolgoztam (most Gyed-en vagyok) így nem nagyon jött ki jól, hogy ráng a szemem.... Muszáj voltam vele dokihoz menni. Előtte, ha rákérdezett valaki, még idegesebb lettem.
2010. jan. 22. 14:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Más is lehet pl: extasy, de speed-nél és lsd-nél is előfordulhat, nem határolható be egyértelműen,

több viselkedési nyom is kéne.

2010. jan. 22. 14:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Így van, igen, Nálad pedig nyilván a felelősségteljes beosztás miatti stressz váltotta ki.
2010. jan. 22. 14:48
 7/11 anonim ***** válasza:
utsó vagyok, de ez nem folyamatosan, ez csak ritkán lehet, ha be van drogozva :)
2010. jan. 22. 14:49
 8/11 anonim ***** válasza:
:) A felelősségteljes vezető beosztás miatt még nem is jött volna ki. Volt egy csúnya cég-részleg bezárásunk, ami verekedéssé fajult a tulaj és az alkalmazottak között... és én tehetetlenül kénytelen voltam végigcsinálni a felmondásokat, a bezárást, az elbocsájtásokat.. kikészültem. :(
2010. jan. 22. 14:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell rögtön drogra gondolni..annak sok más egyéb jele is lehet.

Persze, ilyen esetekben előfordulhat, hogy valaki AZÉRT szokik rá vmilyen szerre, nyutatóra, vagy akár alkoholra, mert nagyon zavarják ezek a tünetek..

Milyen ismerősöd? Barátod? vagy van neki barátja?

Komolyan segít az ilyen esetekben az elfogadás..ezt a szokását észre sem venni..

2010. jan. 22. 14:57
 10/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

én nem sokat beszélek vele, nem is ismerem a családját. csak egy baráti körbe járunk, minden héten egy ilyen kis összejövetelre, és ott láttam. gondoltam h vmi betegség csak nem tudtam h milyen. :-)

2010. jan. 25. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!