Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez tényleg "nem normális"?

Ez tényleg "nem normális"?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy ma volt egy általános szűrővizsgálat a suliban. Megmérték a magasságomat és súlyomat. 173 cm és 69 kg vagyok. Az orvos szerint ez nem normális,fogynom kéne min. 8 kg-t. Már tavaly is "megtalált" ezzel,nem értem miért piszkál. Tudom,hogy nem vagyok valami karcsú,de nem hiszem,hogy annyira vészes lenne a dolog. (Erős csontozatú vagyok, a családomban nem volt senki fogpiszkáló. Nem tömöm magam csokival,nem eszek tészta és kenyérféléket(nem diétázom,csak jobban szeretem pl. a zöldségeket-gyümölcsöket).Hetente többször táncolok,ha jó idő van biciklizek,úszok, a reggeli suliban menésen kívül,mindenhova gyalog megyek.) Szerintem nem élek egészségtelenül,egyszerűen csak "ilyen fajta" vagyok. Azt megértem,hogy a velem egy magas 100 kg fölötti osztálytársamnak,mondja,hogy fogynia kéne, de nekem miért? Aki ismer,az tudja,meg mondták is már,hogy én akármit csinálok,sose leszek egy Keira Knightley. Ti hogy látjátok? 17/L
2010. jan. 21. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Az adatok alapján még nem számítasz túlsúlyosnak (bár a BMI indexed alapján már majdnem), de ez nem perdöntő, amíg nem látlak. Ha úgy érzed, hogy jó neked így, ez még nem megy az egészséged rovására, szal ne foglalkozz vele :)
2010. jan. 21. 16:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a magasságodhoz ez a súly megfelelő.Én így,látatlanban úgy gondolom,nem szükséges fogynod.Ráadásul,mivel erős a csontozatod,természetes,hogy nehezebb a súlyod.Egészségesen étkezel,mozogsz is.Én nem értek egyet az orvosoddal.
2010. jan. 21. 16:50
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Aki ismer,az azt mondja,hogy arányos oszlanak el rajtam a kilók,és én is úgy látom.

Én se értek vele egyet(már mint az orvossal),ezért tettem fel a kérdést. Ha engem megszól,ennyi miatt,akkor igazán nem tudom,mit mondhatott a 100 kg feletti osztálytársamnak...Mondjuk az is furcsa,hogy egy szál bugyiban(szó szerint,még a zokni-melltartó sem maradhatott) kellett lennem a rendelőben,ahhoz képest,hogy inkább "távvizsgált". Fura volt azt egész..

2010. jan. 21. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Sok. A BMI ugyan 23, de számomra mindig is rejtély volt, hogy miért egyformán kell számolni a 2 nemnél. (Azonos magasság és alakat esetén a férfiak ugyanis természetesen nehezebbek)

Szóval mi lesz később? Ez már csak több lesz.

És mennyi volt tavaly, milyen a trend, az is sokat számít.

Mennyi most anyukád és mennyi volt 17 évesen?

2010. jan. 21. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!