Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mandulaműtét? Biztos?

Mandulaműtét? Biztos?

Figyelt kérdés
Szokatlanul erős hajhullás miatt elküldött a bőrgyógyász a fül-orr gégészetre góckutatásra. A doktor úr megnyomkodta a mandulám (már amennyire engedte a borzasztó ingerlő érzés) és azt mondta ha megnyomja fehér darabok jönnek a mandulámból. Kenetet vett, és kért hogy menjek vissza azzal együtt és egy vérvétel eredménnyel. Ha gyulladás, akkor műtét. Ezt mondta. Mit gondoltok, volt valakinek hasonló élménye? Olvastam néhány tapasztalatot mandulaműtéttel kapcsolatban és nagyon ijesztő dolgokat írnak, fájdalmas és procedúrás műtét. 27 éves vagyok, nem volt még probléma soha a mandulámmal nem is tudtam hogy gyulladásban van. Én még nézegetni se szoktam otthon a tükörben.

2014. szept. 24. 16:43
 1/7 anonim válasza:
Szia! Az én problémán is a bőrgyógyásznál kezdődött és a vége az lett, hogy ma már nincsen mandulám. Életem első műtéte volt, így nagyon féltem. A neten mindent elolvastam ezzel kapcsolatban, de kár volt. Semmilyen rossz élményem nincs a műtéttel kapcsolatban, pedig hidd el, én még egy injekciótól is paráztam. :-)
2014. szept. 24. 19:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszod. A mutet elott neked volt problemad a mandulaiddal? illetve milyen tunetei voltak? valadekozott?
2014. szept. 24. 23:18
 3/7 anonim válasza:

Nekem foltos hajhullás jelentkezett és ezzel küldtek góckutatásra. Voltam már szinte mindenhol vele. Utoljára az urológust és a fogászatot hagytam:) Szerencsére... Mivel a mandulámban ráleltek arra a bizonyos gócra. Pont ahogy írod,megnyomta a mandulám a doki és gennyes váladék folyt belőle. Azonnal mandulaműtétet javasolt. Nekem évek óta szinte havi rendszerességgel be volt gyulladva, úgyhogy nem kellett sokáig győzködni, hogy jobban járok ha eltávolítják. Különben mint később kiderült a hónapok óta húzódó ízületi fájdalmaimnak is köze lehet a mandulámhoz. Hát most majd kiderül... Kérdésedre válaszolva:igen,könnyen lehet hogy a mandulád gyulladása okozza a hajhullásod és ebben az esetben csak a mandulaműtét lesz hatásos megoldás. Gondolom a hajad fontosabb,mint a mandulád:)

A műtét és a vele járó fájdalmak meg már másik téma...kitalálhatod mit keresek műtét utáni 7edik napon hajnali 4kor a gyakori kérdések 'mandulaműtét' bejegyzései közt:)

2014. szept. 25. 04:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Őszintén jobbulást kívánok neked! Sajnos én is belevetettem magam a témába hogy milyen a műtét és senki nem ír megnyugtató dolgot. Csak annyit szeretnék még tőled kérdezni, hogy hogyan kezdődött neked a hajhullás? kevés szállal és sokszorozódott később a száma, vagy egyből sok? azért kérdezem mert a bőrgyógyász szerint normális mennyiség hullik nekem olyan napi kb 40-50 szál, szerinte 100 szál is normális de én tudom hogy SOHA nem hullott a hajam max 4-5 szál egy fésülésnél.(egyébként is kevés vékonyszálú hajjal vagyok megáldva sajna). alpocetrin hajszeszt írt fel, illetve előtte 2 héttel mág vargacseppeztem mikor feltűnt.Ma voltam nőgyógyásznál és nem talált gyulladásra/gócra utaló jelet, nekem a süllyedési sebesség volt magas 43. egyébként ezt a cikket ma találtam [link] érdekesnek A te orvosod ajánlotta az antibiotikumos kezelést? Remélem nem zargatlak a kérdéseimmel, igazából dühít hogy életemben nem volt baja a mandulámnak sose gyulladt be, most meg ezzel kell szívnom:S
2014. szept. 25. 16:27
 5/7 anonim válasza:

Amivel engem kezeltek az foltos hajhullás néven ismert. Annyi különbséggel, hogy ritkább esetekben ez lehet testszőr hullás is. Nekem a szakállamon lett egy egészen apró kb.5 forintos nagyságú kopasz folt,ami csak azért volt feltűnő,mert előző héten növesztettem meg és tudom hogy tökéletes volt...egy hét múlva meg ott volt ez a kopasz folt. Nem kis részekbe vagy lassan, hanem teljesen hirtelen csak úgy eltűnt a szőr. Én is bőrgyógyászhoz mentem vele és továbbküldött erre a góckutatásra. Először a kerületi sztk-ba mentem,ahol mintát vettek,amiből megállapították, hogy a torkomban nincs góc. Aztán pár héttel később elmentem egy másik,nevesebb dokihoz,aki valóban ért a dologhoz és ő meg már azt mondta hogy tályogos a mandulám és szerinte azonnal ki kéne szedetni. De mint említettem nekem tényleg nagyon sok bajom volt már a torkommal,tehát góc ide,góc oda én akkor is ki akartam már szedetni a mandulám. Viszont ahogy kiveszem az írásodból, neked semmi előzménye nincs ennek a dolognak,így lehet hogy kicsit tényleg elhamarkodott a mandulád kivétele. Talán annyit tehetnél, hogy végigjárod az összes többi utat,pl fogászat!(állítólag a torok és a fog a két elsődleges góclelőhely)hasi ultrahangra küldtek még engem,urológiára...szóval végigjárod az összes lehetőséget és ha sehol nincs góc,akkor megnézeted egy másik füll-orr-gégésszel is...

Ha Budapesten vagy környékén laksz tudok ajánlani dokit,akivel érdemes újra megnézetni,de szerintem hagyd ezt utoljára ha ennyire tartasz a műtéttől vagy ha ennyire nem tartod indokoltnak.

Különben kérdezz bátran,legalább elfoglalom magam két cataflam közt:)

2014. szept. 26. 11:13
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon hálás vagyok hogy te is válaszoltál!

Egyelőre borzasztóan félek, jövőhéten megyek vissza szerdán a dokihoz akkor kiderül a mandulámról vett kenetből hogy mi a helyzet, plusz ma még el kellett mennem vérvételre még 3 értékért. Nekem az volt a furcsa, hogy a doki egyből rávágta hogy akkor ki kell műteni. Semmi más megoldás nincs. Pedig most is azért 1-2 oldalon írják hogy létezik antibiotikumos kezelés is. (azóta folyamatosan kamilla teát iszom napi 2 kancsóval. fogalmam sincs van-e haszna de reménykedem csak:D)

Igen, a fogászatot mindenképp meglátogatom majd. Budapesten lakom, ha megtudod adni annak a dokinak az elérhetőségét megköszönném:)

Erről a foltos kopaszodásról már olvastam de nem tudtam hogy ez gyors vagy lassú lefolyású köszi az infót.

[link] erről hallottatok? vagy próbáltátok esetleg? elvileg megmutatja hol van a góc a szervezetben.

Még egy kérdés, sokan írják hogy otthon a tükörben maguknak nézegetik, tisztogatják a mandulájukat? ez hogyan lehetséges? én nem látom a sajátomét (?)

2014. szept. 26. 13:12
 7/7 anonim válasza:

Jelentem, reggel voltam kontrollon annál a bizonyos dokinál,akit a privátban ajánlottam...

11 nap után már nem kell fájdalomcsillapítót szednem,tudok enni és a doki szerint 90%-ig begyógyult a seb is.

Ha úgy alakul, hogy műtét lesz tényleg ajánlom, hogy menj hozzá. Jobbulást neked is!:)

2014. szept. 29. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!