Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lisztérzékenyeknek jár támogatás?

Lisztérzékenyeknek jár támogatás?

Figyelt kérdés
Nemrég megállapították, hogy lisztérzékeny vagyok. A kérdésem az, hogy jár-e nekem ezért valamilyen támogatás és ha igen, akkor hol tudom igényelni?

2014. szept. 24. 07:43
 1/6 szántóvető ***** válasza:

[link]

a lisztérzékenység nem pontos kifejezés: [link]

2014. szept. 24. 08:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Pontosabban cöliákia, de nem erre voltam kíváncsi,mert azt tudom, hogy mi a bajom, mi okozza és mi a teendő. Nagyon jó az orvosom, elmondott mindent, de a támogatást nem kérdeztem meg, elfelejtettem.

Valaki esetleg tudna a kérdésemre válaszolni?

2014. szept. 24. 08:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Ezt az oldalt am. én is megtalálta

. Voltam az önkorinál, ott nem tudták, hogy mit kell csinálni. Elküldtek a háziorvoshoz, az meg visszaküldött az ö kormányzathoz. Senki nem tudott semmit.

2014. szept. 24. 08:51
 4/6 szántóvető ***** válasza:

hát igen,ez jellemző Magyarországra,összevissza küldözgetik az embert és senki nem akar tudni semmiről.

idézek a linkből (ahol szerintem minden megtalálható):

"Szükséges igazolás: Szakorvos által kiállított igazolás tartósan beteg, illetőleg súlyosan fogyatékos gyermekről. Lisztérzékenyeknek a gasztorenterológiai vizsgálat után, a gasztroenterológus szakorvos állítja ki, amennyiben pozitív lett a vizsgálat eredménye."

ezt az igazolást kell benyújtani különböző helyekre,családi igénylésénél:

[link]

itt ki tudod keresni a lakóhelyed szerinti legközelebbi intézményt:

[link]

a többi ellátás igénylése sem bonyolult,ott le van írva minden amit linkeltem.

2014. szept. 24. 09:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. A családi már sajna nem aktuális,az adókedvezményt kell elintéznem. Megvan minden orvosi papírom, csak senki nem tudta, hogy hova kell mennem vele. :D Valahol azt olvastam, hogy az önkormányzat el.tud intézni mindent és nem kell 100 felé mennem, de ott úgy néztek, mintha még nem láttak volna ember. Vicc....

Köszönöm a segítséget!

2014. szept. 24. 09:46
 6/6 szántóvető ***** válasza:
ott van még az utazási kedvezmény lehetősége ill. meg lehet próbálni a közgyógy igazolványt is :)
2014. szept. 24. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!