Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ukrajnai vagyok (de magyar)...

Ukrajnai vagyok (de magyar) és ahhoz, hogy Magyarországon dolgozhassak át kellene vizsgáznom magyar nyeven?

Figyelt kérdés
Nemrég diplomázott Ápolónő vagyok..
2014. szept. 17. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én szlovákiai vagyok. Nekem anno csak a taj-kártyát meg adószámot kellett intézni. Nem kértek semmit, úgyhogy nem igazán hiszem hogy át kéne vizsgáznod.
2014. szept. 17. 18:13
 2/7 A kérdező kommentje:
És milyen ott a munka,milyenek az emberek?Nagyon azt tervezem h kimegyek én is,mert ez nem állapot,ami itt nálunk Ukrajnában folyik...És te annó átfordítottad a diplomád és honosítottad?
2014. szept. 17. 19:01
 3/7 A kérdező kommentje:
És még annyit szeretnék megtudni,h te(ti)annó h keztétel el az egészet,mert nekem sajnos nincsenek kint rokonaim,házam,így nincs lakcímkártyám...A mostani árakat és ápolónői fizetést nézve meg tudnák élni ha ideiglenesen még egy kis lakást is bérelnék?
2014. szept. 17. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a legelőször munkát kell találnod (pl.figyeld a hírdetéseket a neten), legjobb, ha lakást is tudsz találni. A fordításokkal meg van idő azután. Nem kell az elején a főnővéri állásra pályázni, pár hónapra megfelelne egyszerűbb munka is, amíg kiismered a rendszert.
2014. szept. 17. 21:09
 5/7 A kérdező kommentje:
igen èrtem. nem is pâlyázok a fönövèri állâsra egyszer szeretnék megtanulni mindent hisz frissen diplomazott vagyok :-)
2014. szept. 18. 14:54
 6/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Mondjuk én csak nyári diákmelón voltam magyarba (mint foglalkoztatott), még tanulok, de Szlovákiában. Anyum 1 gyárban dolgozott, ő mondta h szoktak felvenni nyárra diákokat, próbáljam meg, hátha. Fel is vettek, 2 hónapot voltam ott. De amúgy van olyan is, hogy maga a munka adó intézni el neked a taj és adó számod. Úgyhogy lehet tényleg megérné felvenni valamelyik kórházzal felvenni a kapcsolatot. Hogy meg e élnél átlag fizetésből, nem tudom. Függ attól is, hogy melyik városban szeretnél élni, mennyire vagy nagyigényű. Amúgy nekem sincs lakcímkártyám, nekem nem okozott gondot. :)
2014. szept. 22. 19:24
 7/7 anonim ***** válasza:
még mindig első vagyok :) Ha gondolod írj privátot, és megpróbálok minden kérdésedre válaszolni, mert ritkán nézem vissza a megválaszolt kérdéseimet. Üzenetben hamarabb reagálnék :)
2014. szept. 22. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!