Elméletileg az ember az agyának csupán 10%-át használja? (! )
De mi lenne ha a 100%-át tudnánk használni?
Mennénk vele valamire?
A tudósok csak találgatni tudnak hogy mi lenne hiszen senki nem tudja használni az agyának a 100%-át.
Én nem hiszem hogy tárgyakat tudnánk mozgatni meg stb...
De tipp ha tudnánk?
Olvastam a wiki pédiát köszi..
Saját válaszokat kérnék .
Mondjuk akik sokat foglalkoznak vele.
Mondjuk érdekes lenne ha a szívdobogásom vagy a légzésemet tudnám irányítani meg stb...
Nos, az nem igaz, hogy az agyunk csupán 10%-át használjuk ki.
Gondolj bele, hogyha egy autóbalesetet szenvedsz, és megsérül a fejed [azon belül az agyad] máris mekkora gondban vagy! Hiszen, ha csak azt a 10%-ot használnánk, akkor nem jelentene ekkora gondot egy agyalapi sérülés.
Írta: egy orvos
Okés.
Akkor az agyunk 100%-át használjuk.
Az agy 2 részre oszlik : bal és jobb agyféltekék.
Azt is tudjuk hogy melyik miért felelős.
A jobb kezes a balt a bal kezes a jobb agyféltekét használja elméletileg.
De mi van ha mind 2-t tudjuk rendesen használni?
Akkor elméletileg zsenik lennénk és a többi.
Mondjuk a kezes dolgot valahol csak hallottam nem tudom van e igazság alapja.
Ez a városi legenda félreértésen alapul. Lehet, hogy képességeinknek csak 10%-át használjuk ki, de az agyubnkat 100%-ig kihasználjuk. Amelyik idegsejt sosem jön ingerületbe, az elpusztul
Ha a képességeinket sokkal jobban ki tudnánk használni, akkor sokkal többet tudnánk, a mozgásunkat is jobban ki tudnánk fejleszteni. Istenek nem lennénk, és legalább tízszer ennyi ideig kellene élnünk.
Hátrányok: nem maradnának tartalék képességek. Nem lehetne tovább fejlődni, mert nem lenne hová. Ha megsérülnénk, akkor bizonyos képességeinket nem tudnánk visszanyerni. Ez olyan fontos is lehet, mint szavakra emlékezni.
Várható előrejelzés:
Ha a két féltekénket ugyanolyan intenzíven használnánk, akkor kétkezesek lennénk, és mindkét kezünkkel ugyanúgy tudnánk mozgatni a tárgyakat. Nem lenne szükség azt vizsgálni, hogy egy focista jobb, vagy bal lábas-e. Azért nem ez a fejlesztés iránya gyermekkorban, mert hátrányos a nyelvi képességekre. Felnőttként meg lehet tenni, ilyen hátrányok nem lesznek, de a mozgás az csak az egyik része.
Gondolkodás: ugyanolyan fejlett a verbális, mint a képi gondolkodás. Ez szintén előnyös lenne, ha nem is gyermekként. Ugyan nem lesznek egyformák a féltekék, mert a munkamegosztásuk megmarad, de ügyesebb és okosabb lehet, különösen, ha kamszként vagy fiatalkorban kezdi.
És csak annyi hogy megtanulok írni jobb kézzel is??
Ezt megpróbálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!