A több száz, lassan ezer kutatás eredményének ellenére miért nem bírja felfogni sok ember h a cannabis sokkal kevésbé káros mint az alkohol vagy a dohány?
tessék itt vannak a cikkek:
"A cannabis semmi esetre se veszélytelen, de az alkoholhoz és a dohányhoz viszonyítva még mindig sokkal kevésbé káros."
ebből nem tudom kimásolni a lényeget de tessék elolvasni.
A növény több mint hatvan gyógyhatású anyagot tartalmaz, füvészkönyvekben gyakran említették mint "minden bajra enyhülést adó gyógyírt". Az USA gyógyszertáraiban 1937-ig legálisan lehetett kapni cannabiskivonatot mint idegnyugtató szert. Mostanában is zajlik a vita a drog gyógyászati célú alkalmazása körül, a cannabis több orvos véleménye szerint alkalmas (többek között) a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépő táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a glaukómás betegek szemében az intraokuláris nyomás csökkentésére. A cannabis gyógyászati felhasználása mellett érvelő oldal nyomására ma az orvosok az USA több államában kísérleti jelleggel felírhatnak cannabist a betegeiknek.
A cannabis a drogszcéna örökzöldje. Megítélésében, jogi szabályozásában megannyi ellentmondás feszül. Míg több évezreddel ezelőtt általános gyógyszerként alkalmazták a legkülönbözőbb betegségekre, addig ma gyógyászati alkalmazásáért a tudományos bizonyítékok ellenére is küzdeni kell. A legtöbb országban egyszerűen kábítószerként tekintenek rá, amely káros, tehát tiltani kell.
"Gyógyászati felhasználás
2005 áprilisában Kanadában törzskönyvezték a Sativex gyógyszert, amely egy fájdalomcsillapító szájspray sclerosis multiplex betegek számára. A sativex tetrahidrokannabinolt és cannabidiolt tartalmaz. Kanadaban a GW Pharmaceuticals forgalmazza."
a kérdezőnek 100 százalékban igaza van hülyeség amit róla beszélnek én má szívtam nagyon sokat és még felláll a fa.om
hülyébb meg nem leazel tőle én alapból az vagyok és nem lettem jobban az
legalizálni!!!!!
Igen LEGALIZÁLNI!!!
Ha pálinkát lehet főzni "GERZSONT" mé nem lehet termelni? Pedig háát az nem oan veszélyes.
A pálinka is drog,nemis akár milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!