Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy át tudjak...

Mit tegyek, hogy át tudjak állni a 9-10 órai fekvésre? Egyszerűen nem megy, minden este hajnalig fent vagyok.

Figyelt kérdés
A nyáron átálltam teljesen a hajnali 1 órai fekvésre, és most, hogy elkezdődött a suli korán akarok lefeküdni de egyszerűen lehetetlen. Először az lett volna a taktikám, hogy fent maradok ugyanigy 1-ig (mivel előbb úgyse tudtam volna elaludni) és amiért csak 5 órát aludtam úgy gondoltam, hogy másnap majd biztos beesek az ágyba jó korán. Hát nem így lett. Ugyanúgy nem tudtam elaludni egyig. Aztán amikor ismét 5 órát aludtam na másnap tudtam csak elaludni este 9kor. De aztán megint másnap nem tudok elaludni egyig..és ez állandoan ebben a körben megy(kivéve néha nem birom ki, hogy ne aludjak délután és akkor este ugye megint nincs alvás). Már nagyon elegem van! Főleg, hogy nőni szeretnék, de biztos nem fogok majd, hogyha nem alszok eleget..Hogy tudnám magam átszoktatni teljesen ?

2014. szept. 10. 23:25
 1/2 anonim ***** válasza:

MIt csinálsz olyankor alvás helyett?

Legjobb, ha kikapcsolsz mindent, tévét, netet is. Könyvet olvass, az elálmosít. Mármint persze lehet az valami érdekes könyv, de attól még segít elaludni.

Mondogasd magadban, hogy alszok, alszok, alszok. Ne gondolkozz semmin, ürítsd ki a fejed, koncentrálj a testedre. Menj végéig a testrészeiden, a fejed búbjától a lábujjadig, és lazíts el minden izmot egymás után. Közben mondogasd magadban, hogy alszol, nagyon jól kipihened magad, és reggel frissen ébredsz, egész nap fitt vagy, és este hamar és könnyen elalszol.

Nekem ez mindig beválik, ha nehezen alszom el.

2014. szept. 10. 23:57
 2/2 anonim ***** válasza:
ez egyébként agykontroll, érdemes utánaolvasni!
2014. szept. 10. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!