Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok elaludni?

Miért nem tudok elaludni?

Figyelt kérdés

Általában az emberek miért nem szoktak tudni elaludni? Mi ezekre a gyógyír?

(bocsi a sok kérdésért, meg tudom hogy hasonló kérdések már voltak)

2010. jan. 18. 01:20
 1/4 anonim ***** válasza:

vagy nem vagy fáradt

vagy valami olyasmit ettél, amitől nem tudsz

vagy sokáig aludtál

vagy nem tartózkodsz a levegőn eleget

hirtelen ennyi eshetőség jut eszembe

2010. jan. 18. 01:31
 2/4 anonim ***** válasza:

depresszió,stressz,esti nagyvacsora,pl a nőknél a menzesz környékén a hormonok miatt.a rendszeres mozgás jo a menszi meg a depresszió ellen,próbáljon meg az ember kikapcsolódni(stressz ellen),és állítson fel magának napirendet,pl ha ugy állítasz fel napirendet,hogy 10kor ágyban legyél akkor egy idő után (kb 2 hét),este 10kor már húzod is a lóbőrt,mert beáll a szervezeted

én nagyon nehezen tudok elaludni,de ha elalszom akkor sokáig fenn tudom tartani az állapotot:)

2010. jan. 18. 01:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen problémám, nálam az utóbbi időbben jöttek rá hogy van egy enyhe fokú depresszióm amire nem is gondoltam volna! A lényeg az hogy azért jön elő este mert frusztrált vagyok, olyan dolgokért főleg amiket nem csináltam, úgy érzem ilyenkor este hogy nem lehet még vége a napnak, annyi mindent nem intéztem el és ezen kattog az agyam a tudatalattiban anélkül hogy tudatosulna bennem!

Másrészt egészséges, erőtől kicsattanó ember vagyok és emiatt nem is fáradok el eléggé! Viszont amikor napközben sikerül magamat rávennem hogy elmenjek edzeni, akkor aznap és rá 1-2 napig még estére nagyon elálmosodom és egyszerüen nem bírok fent maradni, ilyenkor 9-10 körül már lefekszem és 6-7-kor teljesen kialudva ébredek fel(mert egyébként nálam az is gond hogy hiába alszok 7,8,9,10 vagy akár 12 órát, mindig fáradt vagyok, de így viszont nem és akkor megint el tudok menni edzeni amitől egy normális alvási ciklusra rátérek ösztönösen és még testileg is nap mint nap egyre jobban nézek ki, egyre többet eszem, egyre nagyobbra növök, egyre erősebb leszek, egyre jobb az állóképességem, nő a teljesítményem a hállószobában, jobban bírom a streszt, a betegségeket és még a hideget is sokkal jobban tűröm és egyszerüen egyre boldogabb vagyok! Aztán jön valami ami miatt kihagyok 1 hetet az edzéssel és pl. mint most 11 hónapig nem voltam lent a konditerembe!

Az edzés általi jobb alvás nem pusztán a fizikai fáradságra is kell gondolni hanem hormonális szinten! Az edzéstől serkented az agyalapi mirigyet, ami egyrészt a növekedési hormon termelődéséért felelős, másrészt pedig a melatoninért, ami magát az alvást szabályozza!

Remélem hasznos volt az én történetem és talán te vagy mások kicsit magukra ismernek, de ez bőven nem elég, az egész szorgalom kérdése is, hogy belekezd e az ember!

24/F

2010. jan. 18. 02:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Levendulaolaj 1 csepp a párnára.Nekem ez segít.Tihanyi levendulaolajat vegyél.
2010. jan. 18. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!