Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon ég a szemem, hiába...

Nagyon ég a szemem, hiába mosom ki hideg vízzel, nagyon rossz, ki sem tudom nyitni, segíts?

Figyelt kérdés

Chili paprikát vágtam fel, és megtöröltem utána a szemem azzal a kezemmel, amivel fogtam a paprikát, rettentően ég/mar a szemem, mit tegyek, mivel mossam ki?

És a tenyerem is ég tőle, most csak izzad és ég, de a szemem ki sem tudom nyitni

2014. szept. 4. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:
A kapszaicin meleg, lúgos vízben jobban oldódik. Előbb a kezedről mosd le (teljesen nem fogod tudni), ha van otthon szódabikarbóna, akkor azzal, esetleg kevés hipót meleg vízbe. A szemedet ne piszkáld, onnan majd kimossa lassan a könny.
2014. szept. 4. 10:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Ki kell várni, amíg elmúlik. Tudom, milyen érzés, tényleg borzasztó, de nem lesz semmi baja a szemednek, ha elmúlik.
2014. szept. 4. 10:24
 3/3 kiss1330 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az előttem szólókhoz én is csak azt tudom mondani, hogy mosson gyakran kezet, szeméhez pedig ne nyúljon lehetőleg. Esetleg még annyit tehet, hogy gyógyszertárban vesz műkönny cseppet, amivel gyakran csepegtet. A műkönnyben nincs hatóanyag, ezzel csak úgymond "kimossa" a szemét. Remélem tudtam segíteni. További szép napot!

2014. szept. 4. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!