Abbahagytam a fogamzásgátlót és újra nagyon pattanásos a bőröm. Kinek mi vált be? Milyen orvosokhoz forduljak?
Szia!
Bőrgyógyász OK, meg a tüneti kezelés, de endokrinológus is szóba jöhet, mert ugye a hormonok okán lehet.
De a anti-androgént hosszú távon nem javaslok a lehetséges súlyos és visszafordíthatatlan mellékhatásai miatt. (külső agydaganat)
Engem a bőrgyógyász 'A'-vitamin kúrával kezelt volna, amihez rendszeres vérkép kontroll kell. Van az 'A'-vitaminnak a carotin elővitaminja, de az nem valószínű hogy segít. - (Max. soktól szép sárgás lesz a bőröd.) Én kihagytam a bőrgyógyászt, és olyan vitamint szedtem, (DM-ben is van, vagy neten is rendelhető) amiben kifejezetten 800ug (mikrogramm) RE egységben van, az a napi 100% WHO adag. Amit durván túlléptem és az összes melléhatását élvezhettem mint szemromlás, csontritkulás,... De nem kell max. csak kis ideig túllépni a 100%-os napi adagot, és akkor se többszáz%-al mint jó pár hónapig volt hogy megtettem. De a 2×-es adag 2-hétig simán belefér szerintem. Zsiradékkal szívódik fel jól, ill. D3 és E vitaminnal. Viszont olyan vitamint ajánlanék amivel nem adagolsz túl más vitaminokat feleslegesen, főleg nem a nyomelemeket. Szerintem ez a legkézenfekvőbb megoldás, főleg míg nem kapsz időpontot a dokikhoz. De szerintem a rövidtávú enyhe túladagolás - a szervezet telítése (máj) után a hosszútávú 100% szinten tartással javulhat a bőröd, de ha ez kevés, még mindig szedhetsz rá valami gyógyszert, de a megfelelő kevésbé túladagolható formában lévő vitamint is felírja a bőrgyógyász.
Semmi pánik:)
Nekem most pl. szteroid infúziótól lett pattanásos a bőröm, ugye az is hormon. De amikor fito-ösztrogénnel megzavartam a hormon egyensúlyom (nem változókor:S - <30), akkor is pattanásos lettem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!