Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha nem adták be a kontrasztany...

Ha nem adták be a kontrasztanyagot CT-nél, azért pontos vizsgálatot végezhettek, nem?

Figyelt kérdés
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ha nem kaptam kontrasztanyagot, mert nem engedtem és mondta az orvos, hogy akkor nem adja be, attól még kaphatok pontos eredményt? Azt mondták, az agyi vérkeringésemmel van baj, de nem vészes és majd gyógyszert kapok rá, de én nagyon pocsékul érzem magam. Állandóan zsibbad valamim és szédülök, meg fáj a fejem és félek, hogy valami komolyabbat nem mutatott ki a CT. Ugye ha valami nagyobb baj lenne (agydaganat stb), akkor azt látnák kontrasztanyag nélkül is?
2010. jan. 15. 20:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az agyi vérkeringési zavaraidtól érzed magad pocsékul. Valóban kapsz rá gyógyszert. A kontraksztanyag arra lett volna jó, hogy pontosan kimutassa az agyad melyik részénél van érszűkület. Esetleg a nyakadnál, fülednél.
2010. jan. 15. 20:20
 2/8 anonim ***** válasza:

hát nem igazán tudom én is voltam már CT visgálaton igaz az mellkas Ct volt és nálam elősször csináltak egy próbát kontraszt anyag nélkül mert ha nem muszály akkor nem adnak be de én kaptam. Amúgy nekem is vannak iylen panaszaim vagyis több mint egy hete fáj a fejem de csak bal oldalt és minden nap zsibbad a kezem és a lábam :S

Visszatérve szerintem kontraszt anyag nélkül is látják csak azzal pontosabb. Amúgy miért nem kérted a kontraszt anyagot??

19/L

2010. jan. 15. 20:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Mert féltem tőle, így is féltem az egész vizsgálattól. A bal oldalon látják, hogy van valami vérkeringési zavar, de azt mondták, nem kell aggódnom, csak eléggé félek minden egyes rosszulléttől, hogy akkor kapok agyvérzést. Jó, ahhoz még nagyon fiatal vagyok, de akkor is.
2010. jan. 15. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
nekem is bal oldalt fáj a fejem most gondolkozom én is hogy el kéne menni vele dokihoz. Milyen gyógyszert kaptál rá?
2010. jan. 16. 07:28
 5/8 A kérdező kommentje:
még semmilyent, nem voltam neurológusnál, csak a körzeti orvos mondta.
2010. jan. 16. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Nyugi,szerintem nem baj(leszögezem:szerintem).Én ezzel fogok foglalkozni,bár még nem sokat tudok róla,de a lényeg,h így is látták a bajt.Szerintem ha kétségeik lettek volna,vagy vmi nem egyértelmű,akkor tovább küldenek MR-re.De miért nem engedted beadni?Allergiás vagy rá?
2010. febr. 12. 16:12
 7/8 A kérdező kommentje:
nem, csak féltem. egyébként tovább küldtek MRI-re, 2 hét múlva megyek:/
2010. febr. 12. 17:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Ott ki fog derülni,ha van valami,de ne legyen :)
2010. febr. 18. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!