Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehetnek pattanások/kiüt...

Mitől lehetnek pattanások/kiütések főként a vállam és hátam felső részén, olykor a mellkasom felső részén? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Pubertás korban mindenkinek van ezt tudom, de 22 éves leszek lassan és ezt már nem tartom normálisnak.

Időnként kijön egy-egy pattanás az arcomon ez oké, viszont a vállamon mindig vannak néha több néha kevesebb, de nem nagyok, hanem inkább ilyen sok apró.

Okozhatja ezt valamilyen étel allergia?

Mit lehetne tenni?

Milyen orvoshoz forduljak , bőrorvos vagy allergológus?

Esetleg a körzeti orvoshoz és az majd elküld valamelyikhez?

2010. jan. 15. 13:15
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Talán táska hordás miatt lehet a vállon pattanás, háton éppúgy
2010. jan. 15. 13:20
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Szia,én 30 éves vagyok és nálam úgy 2éve kezdtek elmúlni a patik. Nekem is volt mindenütt. Jártam vele bőrgyógyásznál,ahol megmosolyogtak felírtak valami tablettát de nem használt annyi idős lehettem mint te. Mellette mindenféle kencét magamra raktam. Nekem a fogamzásgátló segített valamennyit,de az sem 100%. Sajnos ez alkati dolog,sok minden befolyásolhatja. Ha eleve zsíros bőrű vagy még sokáig lehetnek.
2010. jan. 15. 13:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Amúgy fiu vagyok, nem gondoltam, hogy ez számít és, hogy különböző okok miatt van férfiaknál és nőknél.

Nem hordok vállamon táskát, és nem tervezek fogamzásgátló sem szedni :)

2010. jan. 15. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is fiú vok, 32 éves, és nekem is kijöttek a pattanások, háton, mellkason vállon. Teljesen váratlanul, aztán elmúltak vagy olyan gyorsan ahogy jöttek, vagy elhúzódtak fél évig is. Voltam vele 3 bőrgyógyásznál is, de hatékonyan nem tudtak segíteni. Kezelték ugyan a problémát, de véglegesen egyik sem tudta megszüntetni. Ami biztos, hogy mindegyik azt mondta, hogy bennem van a baj, belsőleg, és azok a klasszikus dolgok, mint pl csoki, cigaretta, zsíros ételek, olajos munkahely stb. ilyen esetekben csak annyi jelentőségük van hogy esetleg beindítják vagy elősegítik a pattanások megjelenését. Nem úgy mint pl a serdülőknél, hogy tiltani kell az ezek használatát. Mindenáron rá akartak beszélni gyógyszeres kúrára /Roacuttan/, de nem hagytam magam. Szerintem jól döntöttem. Úgyhogy beletörődtem, a sok próbálkozás eredménye ami be is vált, az az hogy amikor elkezdenek aktiválódni a pattanások, rendszerint tavasszal, akkor havonta egy-két tubus Effaclar habzó gél, ez tulajdonképpen arcra van, de én a pattanásokra használom, szivacsra, benedvesítve és rajta hagyni legalább egy percig, aztán alaposan leöblíteni, úgy mint a tusfürdőt. Semmi mást nem használok fürdésnél csak ezt. Aztán esténként Akneroxid 10 krémet vékonyan. Nálam ez bejött. Két hónapig minden nap és a nyárra letisztul szépen a bőröm és ráadásul a napozás is sokat segít hozzá.

Az előző hozzászóló említette a táska pántját, nos igaza lehet, mert én is észrevettem, hogy azon a részen sokkal sűrűbben jönnek ki a pattanások. Egyik barátomnak sok amalgámmal tömött foga volt, és pattanásos volt, igaz nem a testén hanem az arcán. Kicseréltette az összes amalgámtömést esztétikusra, és nagyon sokat javult azóta az arca.

Szerintem minden ember más és más, láthatod valakinek ez, valakinek az jön be, eléggé egyénfüggő. Úgyhogy ne keseredj el, próbálkozz többféle módszerrel, valami csak fog segíteni, ha nem azonnal, idővel biztosan.

2010. jan. 15. 21:48
 5/6 Szikora Andris válasza:
17%
Amikor mosod a hajad,akkor ügyelj arra,hogy ne kerüljön az arcodra sampon,mert az elég csúnyán eltömítheti a pórusokat,és iritálhatja a bőrt,ami pattanások kialakulásához vezet!!!!!!Ne idegeskedj,mert az is közrejátszik!!!!!!Ne egyél sok szennyet(CSoki,Hamburger,Majonéz,Fűszeres kajákat)!!!!!És a legfontosabb,:Heti két napban csak gyümölcsöt egyél,és szépen megszabadul a szervezeted a sok dzsuvától!!!!Higgyél nekem én is végicsináltam és az eredmény=Tiszta egészséges bőr!!!!!!Sok sikert,nyomjad neki!!
2011. aug. 19. 21:30
 6/6 Szikora Andris válasza:
33%

Amiket használni kell!!!!

1.Lubexyl(Reggel,Este lemosod vele!De fontos.hogy ne töpször!)

2.Isotrexin Gél(Este Lefekvés elött kend be vele az arcodat!Jó alaposan!)

3.Ne nyomkodd,mert akkor csak jobban begyullad,hagyd szépen,majd magától elrohad!!!

4.Tartsd tisztán a környezeted,mert ugye ismered a mondást,:A Rend a LELKE Mindennek!

5.Ne idegeskedj!!

6.Csajozzál!!

7.SPORTÓLJ!!!

8.Ne egyél szennyet(Majonéz,Csokoládé,Hamburger,Fűszeres Kaják!!)

9.Minden héten tarts két napot,amikor csak gyümölcsöket eszel!!

10.Szeggyél csomósodás Gátlót

11.Szeggyél A Vitamint!!

2011. aug. 19. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!