Mit várhatok a dokitól?
Csütörtökön megyek háziorvosomhoz, mert már egy ideje gyakran szúr a szívem, illetve a mellkasom, és a bal kezem is sokszor fáj. Mire kell számítanom?? Beutal kardiológiára? Esetleg vérvétel? Ha EKG-t csináltat, azt rögtön aznap megcsinálják? Egyébként az EKG tulajdonképpen hogy is működik? Mennyi ideig tart, amíg megcsinálják? Még sosem voltam ilyen vizsgálatokon, azért kérdezek ennyit..
15/L
Érteem. A gerincemmel már 2 éve baj van..sokat ülök görnyedten és kiáll elég szépen, kaptam tartásjavítót, de nem akar rendbe jönni. (ez is 2 éves szaladgálás volt orvosról orvosra)
És az EKG-t sem csinálja meg aznap??
Tavaly voltam vérvételen, ott minden rendben volt.
Egyébként magnéziumhiány is kiválthat ilyen tüneteket?
Szia!
Szerintem a szíved és a mellkasod simán a növés következtében is fájhat! Én 22 éves vagyok és sokszor én is érzem, hogy szorít illetve szúr a mellkasom de néhány órán belül elmúlik.
Nemrég volt egy műtétem, úgyhogy többször vettek tőlem vért. Vérvételtől nem kell félni, sőt az EKG se para. Az EKG vizsgálat úgy néz ki, hogy néhány tapadókorong szerű cuccot a testedre cuppantanak aztán rákötik a gépre és már kapják is az eredményt. Kb 5 perc az egész, vagy még annyi se. Nem fáj egyáltalán, olyan mintha néhány helyen a porszívót a testedre raknák, de ugye nem szív olyan erősen a tapadókorong mint egy porszívó. :) Nekem nem mutatott semmi rendellenességet, de a vérnyomásom alapból magas, szóval lehet, hogy ez okozza nekem a mellkasi fájdalmakat.
4, az marhára garantált, hogy a te mellkasod nem növekedés miatt fáj. Mitralis prolapsus, illetve gerinc irányba keresgélj te is.
Kérdező, hacsak az orvosi rendelőben nincs EKG (ritka), akkor az EKG-t is a kardiológián fogják megcsinálni. De nagyon kétséges, hogy a problémád szív eredetű lenne. Ebben a korban ez azért igen ritka, ráaádsul a tünetek, amiket elmondasz, tényleg inkább gerincre jellemzők (ezt onnan tudom, hogy szóról szóra ez van nekem is, és nagyon alaposan utánajártam, sok orvost bevonva). Nyilván semmi sem kizárt, de tényleg inkább a gerinc felé gyanakodj.
Amúgy magnéziumhiány is okozhat szívhez kötődő tüneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!