Nektek nincs elegetek a magyar egészségügyből?
Egy kisvárosban lakom, eddig Budapestre jártam ortopédiára, minap bejelentették, hogy ebbe az intézménybe az én városomból már nem jöhet több beteg. Egyedül bőrgyógyászatra fogadnak ott. Nőgyógyászatra szerettem volna menni, így hát kértem időpontot itt, decemberre lett volna időpont (5 hónap!) egy jó orvosnál, helyette választottam egy kevésbé jó orvost, arra is 1 hónapot kell várni. Azt már tényleg sok, amikor egy egyszerű szemvizsgálatra is 2 hetet kell várni. Ma rendelt volna elvileg, hát nem rosszul tudtam!! Szabadságon van, amikor a honlapra nincs is kiírva!
És nem, nem akarok maszekhoz menni, nem ezért fizetem a TB-t!
Szakorvos hiány miatt, elvileg csak a III. kerület lakosait szolgálja ki, így van ez a többi szakrendeléssel is.
Csak azt az apróságot felejtik el a kedves tééébééééfizetők, hogy a kb. 10 millió emberből effektív két-három millió a valódi tééébéééé fizető, mínusz a minimálbéres semmitfizető, mínusz a három- vagy annál többgyerekes, és az ellátás bizony annak is jár, sőőőőt a gyes, gyed, táppénz is abból vannak fizetve. Szóval amikor legközelebb fizetitek a tééébéééét, mondjátok meg a zállamnak, hogy abból valamit juttassanak el azokba a nagy épületekbe is, amikben olyan jó lepukkant fehér falak vannak, meg nagyjából fele/harmad annyi dolgozóval működik, mint amire szükség van :-)
Addig meg tessen örülni, hogy nem egy cetli várja a kedves tééébéééfizetőket, hogy ellátás a környező országokban, vagy pedig a szomszéd Mariska néninél egy kis ráolvasás erejéig. Bár a felszereltséget elnézve, lassan a kórházakban is a ráolvasás lesz az egyetlen gyógymód.
Magánbiztosítós rendszert az országnak!
Ha már így van kitalálva ez az egész rendszer, azt már tessék jól csinálni. Nem kéne sok, orvosokat kicsit jobban megfizetni, már is nem lenne szakemberhiány!
A TB meg már csak arra menjen, amire valójában kell, hogy menjen.
Eddig fizettem TB-t, pedig nem is jártam orvoshoz, csak az utóbbi időben szorultam rá.
Szerintem sok embernek elege van a magyar egészségügyből, csak hát erősen úgy tűnik, hogy egyetlen politikusnak sem célja a helyzet rendezése. Persze nekik mindegy, mert ők ki tudják fizetni a magánklinikát.
Nyilván a dolog több sebből vérzik.
Az egyik dolog, amit már leírtak: baromi kevesen fizetnek tébét, ellátás viszont rengetegen kapnak. A gazdagok fizetnek a csórókért, a fiatalok a nyugdíjasokért, az egészségesek a betegekért.
A másik dolog, hogy az eü baromi drága. Orvosira járok, és mikor egy-egy gyógyszerről vagy eljárásól tanulok, akkor néha eszembe jut utánanézni, hogy mennyibe is kerül az adott dolog. Hát egészen elképesztő árak vannak.
A harmadik dolog az, hogy nincs elég szakdolgozó. Se orvos, se ápoló. Ennek oka meg nyilván abban gyökerezik, hogy a fizetés nevetséges, a szakma presztízse csökkent, így alapból kevesebb diák választja az orvosi egyetemet. Aki pedig átverekszi magát rajta, az a 6 év alatt rájön, hogy tényleg nagyon szar itthon a helyzet (18 évesen ez még nem érdekli, mert nem tapasztalja, és amúgy is meg akarja menteni az egész világot), és szépen elhúz külföldre.
Aztán még ott van az is, hogy itthon (bár lehet máshol is), nagyon nagy divat mindent pénzzel elérni. Az ember fizet, hogy jobb ellátást kapjon. Odacsúsztat pár ezret az asszisztensnek, hogy a mamát vegye már előre a várólistán...
Őszintén szólva, örülök, hogy te legalább a rendszert hibáztatod, nem a dolgozókat. Nem szeretem, mikor az eü összes hiányosságát a dolgozókra kenik, és rajtuk is élik ki az emberek a frusztrációikat.
12: Fel is emelték az árát másfélszeresére az elmúlt 2 évben, és ha kell, tovább emelik. Amíg százmilliárdok vannak stadionokra, addig fogtömésre, szívrohamra, emésztési panaszra, prosztatarákra, tüdőszűrésre és méhgyulladásra is legyen már pár tízmilliárd!
Ezekkel az szokott a gond lenni, hogy az orvosok szerint túl kevesen járnak, és nagy a halálozás emiatt. Hát most már azt a túl kevés embert se tudja kiszolgálni a rendszer, aki menni akar - és már bizony egészségi vészhelyzetben akar menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!