Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lesz tőle valami bajom ha...

Lesz tőle valami bajom ha 60-65° -os vizben furdok?

Figyelt kérdés
Szeretem ha éget, és csíp, igaz 1-2 perc mire teljesen belemerulok a kadba. Egyebkent nem mindig, inkabb zuhany, ha van ido akkor het 1szer, vagy 2hetente. Egyebkent 15-20percet vagyok benne, télen 30-40 perc
2014. aug. 12. 00:49
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

A normál testhőmérséklet 35-36°C, ennek majdnem a kétszeresében fürdeni életveszélyes. Nem hiszem, hogy 60-65°C-os lenne, talán az 40-45°C hihetőbb, de az is káros az egészségre. Elsődlegesen a test túlhevülésétől kell tartani (40°C-os lázba már bele lehet halni, ha nem kezelik (hűtés, folyadék-utánpótlás)).

Szóval a mazochizmus jó dolog, csak nem szabad belehalni.

2014. aug. 12. 01:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem tudsz beleülni olyan forró vízbe:D
2014. aug. 12. 01:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Hat ha ugy szeretnel kinezni mint egy mazsola akkor hajra
2014. aug. 12. 01:58
 4/7 anonim ***** válasza:
le fog égni a p.csöd
2014. aug. 12. 02:00
 5/7 anonim ***** válasza:
:D :D Biztos vagyok benne, hogy te olyan forró vízbe bele nem ülsz!!! ... Kérdésedre a válasz: inkább idős korban ártalmas, mert akár agyvérzést is kaphatsz. Fiatal korban a hőháztartásra káros, a hajszálerekre, illetve gyorsabban ráncosodik, öregszik a bőr. De ennek ellenére a finnek meg a svédek a szaunában terpesztenek és semmi bajuk ... tehát szerintem inkább a módjával erre a jó megoldás.
2014. aug. 12. 02:23
 6/7 A kérdező kommentje:

a furdokben vannak 40°-os vizek, amibe lazan belehet menni. De ebben mar ha beleraktam a bokamat, akkor egetett hogy alig tudtam ott tartani, sot mar a kormom alatt is csipett de aztan ki-be vettem a labamat, es szep lassan belemerultem

a bojler irja a hofokot hogy 60-65 max, es nem engedtem hidegvizet. Egyebkent ennel az volt a durvabb amikor veletlen fozes kozben ram borult a forrt viz, amugye 90° korul van..de csak 1dl kb, de azthittem hogy meghalok, na az volt a forro

2014. aug. 12. 13:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Jól tudod, a fürdőkben van 40 fokos víz, de nem 60!!!! Ne legyél buta! 100 fokon forr a víz, ha te 90 fokos vizet öntesz magadra, megégsz!
2014. aug. 16. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!