Igaz, hogy a henna hajfesték használata hosszú távú használata rákot okozhat?
Figyelt kérdés
Egy angol nyelvű oldalon olvastam ilyesmit és rákerestem magyarul is, de nem találtam semmit.2014. aug. 8. 17:09
1/6 anonim válasza:
Ennek alapján India már kihalt volna. Szerinted?
2/6 anonim válasza:
Á, dehogy. Egy ismerősöm is évek óta ilyet használ, de semmi baja.
3/6 anonim válasza:
Én a Syoss hajfesték dobozán olvastam, hogy már egy érintkezés is a hennával allergiás érzékenységet okozhat.
Általában nem a hajfestékek dobozainak felirataiból merítem a műveltségemet, de lehet, hogy igaz.
A tartós irritációval járó állapotok pedig igen, vezethetnek rákos elfajuláshoz.
4/6 anonim válasza:
A szakirodalomban ilyenről nem találtam cikket. Ez nem jelenti azt, hogy nem okozhat, de valószínűleg, ha okoz is, akkor egy millió az egyhez a valószínűsége. Ha gyakran okozna, akkor valószínű, hogy cikkek tömkelege jelenne meg ebben a témában. Allergiás reakciót viszont okozhat, az nem is olyan ritka.
5/6 anonim válasza:
Úgy keress rá, hogy fekete henna, és ppc. A valódival nincs gond, de a feketével lehet.
6/6 anonim válasza:
4-es vagyok. Rákerestem, így is csak az allergizáló hatását találtam meg, daganatra nincs utalás. Ha valaki találna cikket, elküldené a linket vagy kiírná ide, nagyon kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!