Kb.3 éve minden nap megittam 2-3 energiaitalt, de most nagyon elkezdett fájni a szivem. Előtte is fájt már, de ennyire még soha, azt hittem meghalok. Már nem iszok mert megijedtem hogy bajom lehet. Szerintetek komoly?
Figyelt kérdés
Naponta 2-3 darab 32mg koffein/100ml és 250ml-eset ittam.. Nem értem hogy akik kávéznak azoknak miért nincs ilyen bajuk?2014. aug. 4. 21:35
1/4 anonim válasza:
Igen, komoly. El kell menned orvoshoz.
2/4 anonim válasza:
Nézd csak, egyszerű számolás:
Egy hosszú kávéban 40-80 mg/ 100 ml koffein van. Számoljuk mondjuk 60 mg-mal, és mivel egy hosszú kávé nincs egy deci, legyen fél, akkor 30 mg van egy kávéban. Egy átlag ember napi 2 kávét iszik, mondjuk reggel és délután, ez 60 mg.
Te megiszol egyszerre 80 mg-ot (szemben a 30-cal), és ebből hármat, ami 240 mg. Te is látod, hogy ez a 4x-ese a napi 2 kávénak. Ez olyan, mintha valaki napi 8 kávét inna, amit te is beláthatsz, hogy nagyon sok.
Ezért fáj a szíved, ez nagy megterhelés neki. Próbálj mondjuk fekete teát inni energiaital helyett, sokkal egészségesebb, és nekem pl. jobban hat, mint a kávé. Egy ideig most szüneteltesd az energiaitalt.
3/4 anonim válasza:
Én szerintem is elkéne menned egy orvoshoz(kardiológushoz),nem hiszem,hogy komoly,de menj el!Biztos ami biztos.Valamint szokj le a sok energia italról!Ja és vannak olyanok akik jobban bírják a sok koffein ezért nincs bajuk a kávé ivással.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mióta nem iszok azóta nem fáj és semmi bajom :)
2014. aug. 6. 20:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!