Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Már egy hete nem alszom jól....

Már egy hete nem alszom jól. Félek hogy a vizsgaidőszakom rovására megy. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
nemtudom mitől van.. hulla fáradtan lefekszem, és egyszerűen csak forgolódok.. ha el is alszom, 2-3 óránként felébredek.. nem vagyok felpörögve vagy ilyesmi.. nem iszok kávét napközben.. mit tehetnék?
2010. jan. 11. 01:30
 1/8 anonim ***** válasza:
kelj föl reggel korábban, akkor estére elfáradsz
2010. jan. 11. 01:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hali Pajtás!

Sportolsz valamit?

Hogy telik nálad egy nap? Írd le!

EE

2010. jan. 11. 01:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Minél több friss levegő,mozgás,egy kis esti séta és alszol mint a bunda.
2010. jan. 11. 01:44
 4/8 anonim válasza:

Elképzelhető hogy pont a közeledő vizsgaidőszak miatt vagy feszült,nem alszol jól?

Mennyire vagy maximalista, vagy mennyire érzed nagynak a nyomást magadon?

Egy kis alvást segítő tuning lehet a citromfűtea, vagy akár drogériában kapható (azt hiszem Naturland gyártmányú) tabletta,ami gyógynövénykeverékből áll, idegnyugtató és segíti az elalvást!

És ettől nem kell félni sem hogy rászoksz, a lényeg hogy most rendesen ki tudd magad pihenni!

A vizsgákhoz meg egy kalappal! :)

2010. jan. 11. 03:12
 5/8 A kérdező kommentje:

hát a napom úgy telik hogy felkelek.. eszem valamit, leülök tanulni.. csinálok ebédet, sétálok egyet, tanulok, kicsit gépezek este.. és lefekszem 11 körül.. és amikor épp nincs vizsgaidőszak, akkor jártam rendszeresen konnditerembe.. most ez némiképp elmaradt..

az a helyzet hogy így 2 nappal római jog vizsga előt.. (amin tavaly már 3szor elhúztak) kicsit nehéz nyugodtnak lenni, de nem érzem este h feszült lennék, v pörögnék..

tegnap ill ma este, 40 percig feküdtem... aztán elegem lett, felkeltem, gépeztem, hajnali 2ig.. és még utáána is beletelt negyed órába míg elaludtam.. régen mindíg simán ment..

2010. jan. 11. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Hali!

Adok néhány hasznos tippet. Próbáld ki, és várom a beszámolódat, mit fogadtál meg ebből, ill. hogy vált be... mert kíváncsi vagyok. (Kell a te tapasztalatod is...)

_ FÁRASZD KI MAGAD EGÉSZSÉGESEBBEN!

Van-e a környékeden park v. vmi tiszta levegőjű hely? Számos spanom, ismerősöm, mellett magam is elmond6om, hogy amikor nyugtalan vagyok, átvedlek szabadidőruhára azt megyek el egyet futni. Annál jobban úgy sem tudod kiszellőztetni a fejedet. Fülledt, állandó levegőjű helységben meg nem fog működni.

_ GYAKRABBAN SZELLŐZTESS KI A SZOBÁDBAN!!!

A tiszta levegő jobban hozzásegít ahhoz, hogy a jobb közérzettel vágj bele az egészbe.

_ TARTSD BE A SZÜNETEKET!

Mivel az ülés által könnyebben bekötnek az izmaid, és egy idő után csak fickándozol, mint egyesek, akikről tudnék bőséggel mesélni neked... :-) ...így könnyebben fáradsz el kellemetlenebbül. Ráadásul hozzásegíted magad egy jó gerincferdüléshez. Ezt ELŐZD MEG azzal, hogy rendszeresen tartasz egy 5-10 perc szünetet fél-háromnegyed óránként, amikoris felállsz, nyújtózol, akár megiszol vmi EGÉSZSÉGESET!

!!!___ MIT KELL TUDNOD A KÁVÉRÓL, ÉS AZ EGYÉB KOFFEINTARTALMÚ ITALOKRÓL?

Egy csésze kávé elfogyasztása után ugyan öt perccel az egész testben kimutatható a koffein, de az élénkítõ hatás kb. fél óra múlva jelentkezik, és koncentrációja átlagosan 1-másfél óra múlva éri el a max-ot a szervezetedben. A kezdeti állapot 2-3 óra alatt visszaáll, de ha rossz napszakban iszod a saját testi órád szerint (tehát függően a napirendedtől, életviteledtől, h. mikor kelsz fel, mikor fekszel), úgy már ismered az álmatlanságot, nyugtalan éjszakát, ugye? :-) S bár nem mindenki ugyan, de elég sokan ismerik ezt az állapotot így érzékenyek a koffeinre.

Ami tény, hogy a kávé megemeli a pulzusszámodat, növeli a szellemi munkád hatékonyságát... de csak ideig-óráig, és nem nem helyettesíti az alvást, a pihenést.

A szervezet pulzusszáma viszonylag hamar, 30-60 perc múlva visszaáll az eredeti szintre, tehát a vérnyomásra gyakorolt hatása igencsak átmeneti. Ráadásul egy csomó számodra fontos vitamint hamarabb felhasznál miatta a szervezeted, így könnyebben elálmosodsz ugyan, de aludni nem fogsz jól. (Saját példa is ez utóbbi)

!!!_____ RENDSZERES FOLYADÉKBEVITEL!!!

A rendszeres folyadékbevitel feltétlenül szükséges, különösen, ha testtömegindexed nem ideális és gyakran alacsony a vérnyomásod!!!

A natúr, rostos, szénsavmentes gyümölcslevek az egyik legkiválóbb élénkítő- és frissítõszerek, kiváltképp A NAGYON MAGAS TERMÉSZETES C-VITAMIN-TARTALMÚ fekete ribizlibõl, a fekete áfonyából vagy a gránátalmából készült üdítõk.

_ MÉREGTELENÍTS!!!

Egy méregtelenítő kúrát sosem késő elkezdeni... Sztem a tél és a vizsgaidőszak miatt tele vagy méreganyagokkal,... (talán kávézol, kólázol, cigizel is, nem tudom...) és a legjobb tisztítószere ennek a magas rosttartalmú ételek, és a GYÓGYTEÁK.

Sok frissítõ hatású gyógytea van, ilyen többek között a citromfû, a CSIPKEBOGYÓ, a BORSMENTA vagy a zsálya.

Lényeg, ami lényeg...

___ IGYÁL SOKAT, DE NE KÓLÁN/KÁVÉN ÉLJ!!! ___

Ha nagyon nem bírod, ezek is segítenek, de ezt futással, edzéssel dolgozd le...!!!

1 tábla csokoládé: _ _ _ _ _ _ _ _ 20-88 mg

1 pohár kakaó 5 mg

egy bögre tea (fekete és zöld) 50 mg

REGGELENTE EGYÉL MEG MIN. EGY ALMÁT, ILL. VMI TERMÉSZETES C-VITAMINBOMBÁT!

SZÁNJ IDŐT MAGADRA, ÉS MASSZÍROZTASD KI MAGAD!!!

(Ez a saját mottóm is egyben. Hogy miért? >>)

Az ember azért fáradt ki annyira hamar, mert nem figyel magára, észleli, de nem foglalkozik szervezetének vészjelzéseivel (fájdalom, rossz közérzet, nyugtalanság, zsibbadás, bekötött izomzat... stb.). Csak akkor kapcsol, ha már rég kialakultak a szövődmények (buta emberi hozzáállás), amikor már nem olyan könnyű helyrehozni a bajt.

Nem vagyok nyugdíjas, viszonylag fiatal csikó vagyok, de arra már rájöttem saját és más példájából egyaránt, HA MEGELŐZÖD A BAJT, NEM KELL SZENVEDNED!

A FRISSÍTŐ, esetleg aromaterápiás MASSZÁZS egyszerű, relaxáló, nyugtató hatású, segít kikapcsolni. A klasszikus svédmasszázs-fogások széles repertoárját (simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció) felvonultatja.

Az ÁTMOZGATÓ masszázsok inkább a keleti kultúrák sajátosságai (pl. thai), ők kézzel-lábbal gyúrnak, nagyon intenzíven, de nagyon jó érzés kerít utána hatalmába.

Jómagam leginkább az alapos SPORTMASSZÁZS végzésének vagyok a híve. Ez a svédmasszázs előbb felsorolt alapfogásai közülinkább csak a dörzsölést, a gyúrást, ütögetést és vibrációt alkalmazza. Igaz, akik puhányabbak, azok fickándoznak alatta rendesen, de utána sokkal jobban vannak, mint egy 1xű frissítőmasszázs után, ez az általános tapasztalat. XD

ÖSSZEFOGLALVA TEHÁT...

HOGY MIÉRT IS VÁLTOZTASS ÉLETMÓDOT?

Mert ez így egy egészségileg tart6atlan állapot.

Kell valami rendszer, és ki kellene aludnod magad rendesen.

Egyél tartalmasan, igyál rendszeresen, mozogj naponta legalább 1 órát. A C-vitamint lehetőleg ne tabletta, hanem gyümölcs és zöldség formájában vidd be! A rendszeres mozgás, séta a friss levegõn egészséges, szintén megemeli a pulzusszámot, és jó hatással van az agymûködésre.

Ha időben fexel (lehetőleg még éjfél előtt), és normálisan lega 6-8 órát alszol, az addig bevitt tömkeleg információmennyiség akkor kerül feldolgozásra, ill. rögzül a leghatékonyabban.

Ha időnként masszíroztatsz megelőzheted a fájdalmaidat, bajaid elfajulását és javíthatod a közérzetedet.

Per pillanat ennyi jutott eszembe.

Veled kapcsolatban még az érdekelne, hogy...

> Hány éves vagy? Fiú/Lány? Milyen magas, hány kiló, és milyen testalkatú vagy?

(A kondizásból elsősorban Fiúra következtetek, persze a Lányok körében is egyre népszerűbb a dolog...)

> Milyen szakon tanulsz, és melyik városban?

> Kondizáson kívül egyéb sportokkal hogy állsz ill. álltál??

> Barátnőd/Barátod most van, vagy pillanatnyilag pauze?

Ha tudok bármiben segíteni (jótanács, tipp, infó, vagy csak csev...stb.), írj bátran, ide vagy privibe. Szívesen segítek. :-)

Üdv: EE

2010. jan. 11. 15:14
 7/8 A kérdező kommentje:

kedves kifejős válaszoló, köszi a tanácsokat, mindenképp megfogadom, már csak másfél 7 a vizsgaidőszak, utána a masszázzsal indítok, és elkezdek ujra konditerembe járni.. :)

rólam..

19 éves fiú vagyok, izmos testalkat, 180cm, most szerintem 80 kiló körül :) (76-81 kiló kiló között mozog attól függően hogy mennyit eszem, mennyit mozgok, és hasonlók)

jogász/elte-ájk

a kondizáson kívül RÉGEN elég sokat kerékpároztam, és 3 évig teniszeztem.. ezenkívül idényjelleggel kb 10 éve rendszeresen síelek telente 1 hetet. :)

most épp van barátnőm, már 9 hónapja.. :)

ha érdekel még valami kérdezz nyugodtan amugy természetgyógyász vagy? vagy miért érdekel?

2010. jan. 11. 17:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Miért NE? :-)

Hatékony segítséget csak úgy áll módomban személyre szabva nyújtani, ha tudom, ki az, és milyen adottságokkal, aki segítséget kér. Ezen felül fontosnak tartom megismerni a környezetét, amiben él, és a lehetőségeit, amiket eszközként le7 használni arra, hogy az a valaki közös segítséggel célt ér7sem.

Ami a testtömegindexedet illeti, még éppen ideális, fontos, hogy ezt az állapotodat karban tartsd! Ezt azonban nem elég holnap elkezdeni...ahogy azt nekünk mondani szokás, már TEGNAP el kellett volna kezdeni... <B-) )

Amúgy közel jársz az igazsághoz. A Természetgyógyász-Reflexológus szak télleg érdekel, és ha minden jól megy, hamarosan még egyéb más szakirányokkal is kiegészítve elvégzem azt. Közben meg kezelem a sportolókat és a azokat, akik hozzám fordulnak bizalommal. Glom a fenti szövegből, talán a mottómból ki is derült, hogy masszőr a szakmám. Eddigi tapasztalataim közel felére munka (nevezzük inkább hobbinak??) közben tettem szert, azért tudok most neked is segíteni, ill. fogok tudni, ha hozzám fordulsz, igaz van 1-2 megyényi táv közöttünk. Persze ez is leredukál6ó... (jó pl. erre az internet is... :-) )

Kerékpározni én is rettenetesen szeretek mind a mai napig, túrázni vele nagy ritkán de elmegyek, igaz, ekkor egy kicsit megszenvedi a férfiasságom is, de a lényeg, hogy a nyílt erepen és jó levegőn legyek.

A síelést remek jó kihívásnak tartom, sajna ez a gyerekkoromból kimaradt, pedig imádom a friss havat... :-(

Életemben mindössze 2x teniszeztem, de nekem bejön, akárcsak a fallabda, bár én inkább a társas labdajátékok híve vagyok, ezek közül azonban csak néhányat űzök amatőr szinten. (futsal, ici-pici kézilabda és röplabda...)

Milyen jogásznak tanulsz? Választottál már szakirányt?

Ha most sikerülve a vizsgád, még mennyi lenne hátra a diplomádig?

Amúgy meg hidd el, nem érdemes attól rettegned, hogy megint elhúznak, mert akkor csak erre koncentrálsz. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora paradoxon most nem izgulni, agyalni ezen, éppen ezért menj el lefekvés előtt futni, fürödj le, ha ott a barátnőd, és benne van akkor vezessétek le a feszkót, egy picit még olvasgass, majd legkésőbb 23-23:15 körül szunyaa!

Lehet kissé úgy hangzik, mintha anyukád/apukád mondaná, de hidd el... hasznos!

Bármit kérdeznél te is, nyugodtan kérdezz, ahogy és ahol szimpatikusabb. ;-)

Üdv: EE

2010. jan. 11. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!