KOROMNÁL FOGVA (74) (időnként) mérem a vércukorszintemet. Hogyan kell értelmezni a mai eredményt?
Figyelt kérdés
Reggeli éhgyomorra mért eredmény: 6.7 (sok)
2 óra múlva mért terheléses eredmény: 7.05 (nagyon jó)
Most akkor legyek nyugodt és tovább is tartózkodjak a sok édességtől
VAGY
néha bűnözhetem egy kicsit?
2014. júl. 24. 11:22
1/6 anonim válasza:
Nyugodtan ehet édességet! Csak a cukros- fehérlisztes szutykokat kell elkerülnie :)
2/6 anonim válasza:
Szia! Azért tegezlek, mert majdnem egykorúak vagyunk. A vércukorszínt normálisan csak éhgyomorra mérhető, én nem hinnék a vércukormérőnek, csak ha valami nagyon jó márka. 6 alatt jó. A korral is nő. Evés után mért eredmény valótlan.
Az édesség evése nem túl jelentős. Van időskori cukorbetegség, én mindenképpen vérvizsgálatot ajánlanék. Sok mozgás (séta, úszás),enyhe diéta ezt még rendbe hozza.
3/6 anonim válasza:
Kedves Kérdező, szerintem is az orvos véleményét meg kéne erről kérdezni.
4/6 anonim válasza:
Drága kedves első! Mondd, te hogy definiálnád az édesség fogalmát, amikor a cukros ételeket simán megtiltod...? :D :D :D
5/6 anonim válasza:
Kedves negyedik! Nem csak a cukor édes!
6/6 A kérdező kommentje:
Minden választ nagyon köszönök. A méréseim jók, mert ellenőrzésképpen, mint a két mérést 2 x elvégeztem és minimális tizednyi eltérésem volt. Természetesen megbeszélem az orvosommal, de örömömre szolgált, hogy a terheléses cukrom jó volt. Ez azt jelenti - ugye - hogy jól működik a "cukor-feldolgozásom" :-)
2014. júl. 24. 13:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!