Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak a fülemmel?

Mit csináljak a fülemmel?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. Tavaly március-április környékén lyukasztattam ki a fülemet először. Azóta már egyszer nyáron kivettem a fülcsit, de elkezdett vérezni a fülem, ezért nem tettem vissza, csak 2 nap múlva. Viszont addigra már benőtt a lyuk, ki kellett szúrni. Most megint kivettem szilveszterkor, de megint elkezdett vérezni. Már másfél hete nem raktam be, mert az egyik fülem begyulladt, vagy nem tudom. Félek, hogy megint beforrt a lyuk. Mit csináljak? Elvigyem orvoshoz? Segítsetek!
2010. jan. 9. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem nő az be olyan hamar. Tegyél bele mindenekelőtt aranyat és várd meg míg lemegy a gyulladás.Utána próbáld meg kivenni, és nézd meg mi történik. Ha megint benő, ne kínozd szegényt.
2010. jan. 9. 23:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Orvoshoz vinni a füled? ,,O.O,,

Viccen kívül fertőtlenítsd először.

2010. jan. 9. 23:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem biztos hogy gyulladás, hanem ilyen kemény valami van a lyuk hátulján és nem tudom mit csináljak vele. Amúgy meg már lefertőtlenítettem.
2010. jan. 10. 16:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Próbáld ki arany fülbevalóval. Az enyém is csak azt bírja, meg még sokaké, a többi anyagra allergiás vagyok, és begyullad, vérzik is tőle. :(
2010. jan. 10. 18:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, de eleve azt a fülcsit használom, amit először belőttek. :) Csak azt nem tudok, hogy mit csináljak a kemény résszel és mi van ha benőtt a lyuk? Addig nem merem visszarakni a fülcsit, amíg el nem múlik a seb vagy nemtommi...:S
2010. jan. 10. 19:04
 6/7 anonim ***** válasza:
ez sztem azért van mert nem csavargattad abba a 2 hétbe.Mikor átszúrják/lövik hagyd benne a fülbevalót, és csavargasd. víz konkrétat a lyukat nem is érheti 2 hétig.Ami érdekelne? ez a lyuk porcba van? én 9 lyukat szúrtam magamnak, abból 3at porcba. Ami igaz, ha porcról van szó, akkor sokkal jobban megszenvedsz vele.mert a fülbevaló egyfolytába vágni fogja a porcot. ezt már csak tapasztalatból is tudom:\:D főleg ha karika van benne:D jah és úgy van begyulladva h feldagadt, vagy sebes is? vagy cska van benne egy pici csomó? Mert az sokáig ott fog lenni. a lényeg, ha beleteszed a fülbevalót, az gyógy legyen, és kend be valamilyen krémmel. Én körömvirágkrémmel szoktam, és akkor nem gyullad be. és addig ne cserélgesd cska úgy a fülbevalót, amit nem gyógyul meg. dokihoz hiába mész, ugyse csinál vele semmit, megmondja h vedd ki a fülbevalót..
2010. jan. 13. 20:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Az első hónapban sőt azután is csavargattam a fülcsit (ami egyébként a fülcimpámban van) és víz se érte. Most nincs benne semmi, lassan egy hónapja. Szerintem már benőtt a lyuk, de a csomó még mindig ott van. Nem merem visszatenni, meg most más dolgom is van, nincs rá időm...(felvételi:s) De azért köszi mindenkinek aki eddig írt. :) Persze írhattok még...:D
2010. jan. 22. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!