Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ingyenes beutalóval a tüdőszűrő?

Ingyenes beutalóval a tüdőszűrő?

Figyelt kérdés

Helló mindenki. Ma kicsit felháborított a tény hogy tüdőszűrésért fizetni kell. Nekem ez ujdonság. Úgy mond most lettem igazi felnőtt.

Na elszeretnék menni egy szűrésre. Nem érzem magam rosszul meg semmi de kíváncsiság az van.

Ha van beutalóm akkor ingyenes? Ha nincs mennyibe kerűl? Az orvos fog adni nekem ha beutalót ha nincs bajom? Miért nem támogatja ezt a társadalom biztostás?

2014. júl. 21. 00:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem kell fizetni, sőt szinte kötelező a szűrés évente.

Én nem járok, de nem is vagyok veszélyeztetett.

2014. júl. 21. 00:47
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Utolsó oldal: 1700 forintot kell fizetni azért a mellkas-szűrővizsgálatért (tüdőszűrés), "melynek igénybevételére nem az egészségügyi hatóság által a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló miniszteri rendelet szerint kötelezően elrendelt szűrővizsgálat keretében, vagy nem a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatásokról és a szűrővizsgálatok igazolásáról szóló miniszteri rendelet szerinti korhoz kötött szűrővizsgálat keretében, vagy nem jogszabály által előírt, a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 4. § (1) bekezdés a)-b) pontja szerinti szakképzési intézményekben és felsőoktatási intézményben oktatásban részesülők szakmai alkalmassági vizsgálatai keretében kerül sor."

Tehát fizetned kell, hacsak nem allergia vagy aszthma vagy egyéb betegség gyanúja miatt mész. Ha csak kíváncsi vagy, akkor fizetned kell. 40 év felett ingyenes, de akkor sem minden esetben és pláne nem csak azért, mert valaki kíváncsi.

2014. júl. 21. 09:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Megoldottam. Megyek új munka helyre és kell alkalmassági viszga. Abban meg ugye benne van a tüdőszűrés. Így szerintem ingyenes lesz. :)

De am nem úgy van hogy egyszer egy évben ingyenes?

2014. júl. 21. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Úgy volt.
2014. júl. 21. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:
én is most voltam tüdőszűrésen, az alkalmasságimhoz kellett. volt beutalóm, és kellett fizetnem.
2014. nov. 6. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!