Vérzik a fenekem! Valaki megnyugtatna hogy nem gáz?
14 éves vagyok és wc-zés után ritkán (kb minden 5-10-edikként) vérzik kicsit a fenekem.Nem annyira vészesen mert kb annyira mint amikor megszúróm az ujjam és hagyom vérezni picit.Élénk piros a vér.Nem fáj, szoktam mozogni (futni ritkán inkább edzeni de saját testsúllyal).Valakinek van tapasztalata e-téren?Nem hiszem hogy kidörzsötem bár lehet csak érzékeny vagy valami.Remélem semmi komolya :( .
UI: Nem szeretnék orvoshoz menni mert ha akarnék már szóltam volna szüleimnek...
Még nem gáz, de ha nem teszel ellene, az lesz. Valószínűleg aranyered fog kialakulni, ha nem változtatsz az életmódodon.
1. Rostos italok (pl. paradicsomlé, nem hígított!) fogyasztása ajánlott, ill. sok gyümölcs, zöldség, müzli vagy zabpehely. Esténként pl. igyál jó meleg, cukor nélküli tejet. A szilva minden formában segít a székelési gondokon.
2. Pszichésen meg kell tanulnod lazítani. Meg lehet tanítani a szervezetedet alapos melóval arra, hogy mindne nap reggel legyen székleted, és akkor nem szorul be az egész, nem okoz gondokat.
3. Sportolás. Bármi jó, csak mozogj.
4. Ha túlsúlyos vagy, akkor bizony le kell adni pár kilót.
5. Igyál sok folyadékot, amibe a KV nem számít bele. Napi kb két liter legyen a folyadék mennyisége.
Nem kell még orvoshoz menned, de figyelj oda magadra. A nagyanyám ebbe halt bele (végbélrák), aminek az előzménye évtizedes aranyér-probléma, és végbélrepedés volt. Ez ma már megelőzhető, de tenni is kell érte!
Egyáltalán nem normális az ha valakinek vérzik a végbele kakilás után.
Az egyik rokonom letudta azzal, hogy biztos aranyere van, és ezért vérzik neki néha, igaz nem fáj, meg csak kicsit vérzik de sebaj. De végül is elment dokihoz, és ezzel mentette meg az életét. Kiderült, hogy végbél rákja volt. Még korai fázisban így megmenekült.
Ne vedd félvállról. Bármi okból vérzik nem normális. Menj orvoshoz. (csak,hogy tudd: a rák nem nem válogat a korok között)
Először azt mondjátok meg nekem hogy mégis mit fognak csinálni velem kivizsgálás alatt illetve az egyik kommentelő: és mi gyógyította ki végül a korai végbélrák fázisából?gyógyszer vagy valami fájdalmas beavatkozás
Am köszi a sok jó tippet! De nem szoktam erőlködni csak úgy néha vérzik egy picit ritkán.Szoktam sportolni a víz olyan 1,5 liter inkább de sztem a 2 liter is megvan. Gyümölcsöt ritkábban szoktam enni.
És honnan tudom eldönteni hogy a seggem vérzik vagy belőlem jön ki a vér?
Köszi utolsó válaszol és nem vagyok meleg xd.
Nem tudom erre mikor lesz időm mert ezt akkor kellene amikor szüleim nincsenek itthon.Most már érzem hogy elkélne mennem az orvoshoz ár addig nem merek ameddig nem tudom mit is csinálnak ott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!