Beszéd közben néha felcserélem a szavakat, mi bajom van? Aggódnom kéne?
Figyelt kérdés
Sziasztok, tudtommal rendben vagyok, nem vagyok sem diszlexiás sem diszgráfiás, most érettségiztem 5re magyarból, matekból. De ilyeneket mondok néha, hogy "esik a nap és süt az eső". Nem gyakori, de már felfigyeltem rá, hogy ha pl két tagmondatot akarok mondani akkor az igéket felcserélem vagy az alanyt vagy ilyesmi. Mi van velem??2014. júl. 11. 11:43
1/3 anonim válasza:
Szerintem ha kicsit lassabban ebszélsz, és emgfontolod, ez kiküszübölhető. Legyen napod szép!
3/3 anonim válasza:
Gyorsabban gondolkodsz és lassabban beszélsz. Tehát az agyad már a következő tagmondat összerakásán dolgozik, míg a szád még csak az előző tagmondatot mondja, így összekuszálódsz. Egyszerre csak egy tagmondaton gondolkozz, és a tagmondat határán állj meg. Ezt családban, barátok között (akik ismerik a problémádat) könnyen tudod gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!