Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon szédülök! Miért?

Nagyon szédülök! Miért?

Figyelt kérdés
nem tudom mi a franc lehet ez, épp aludni készültem, és amint vízszintesbe raktam magam egyből elkezdtem szédülni, fél óráig mozgolódtam de nem bírtam tovább ezért felkeltem, de még most is ahogy ülök, vagy állok, akkor is szédülök, neten azt találtam, hogy van valami pozícionális szédülés, ez az lehet? kicsit félek is mert hipochonder vagyok .-.

2014. júl. 10. 00:27
 1/5 A kérdező kommentje:
és picit rosszúl is vagyok mert lefekvés elött picit sok csokis sütit ettem, bár attól csak nem szédülnék, vagy igen? D:
2014. júl. 10. 00:28
 2/5 anonim válasza:

Mennyi vizet ittál ma? Őszintén!

Megvolt a 2.5-3 liter? Ha nem, akkor pótold mielőbb, szerintem csak ki vagy száradva.

2014. júl. 10. 00:34
 3/5 A kérdező kommentje:
hú nemtudom, szerintem annyi biztos nem volt meg, mindesetre köszi a választ, sztem iszok is egy-két pohárral aztán meglássam mi lesz ._.
2014. júl. 10. 00:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Szédülés lehet fül probléma. Hiszen itt van az egyensúlyérzék.

A szédülés igen sokféle lehet - iránya, intenzitása, időbeli lefolyása szerint -, ezért a fajták részletezése helyett, inkább a háttérben meghúzódó elváltozásokat, főbb betegségeket ismertetjük. Ebben dr. Simon Judit otoneurológus, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat igazgatóhelyettes-főorvosa segít. Munkahelye az egyetlen olyan kerületi szakrendelő, ahol, a doktornő vezetésével, szédülés ambulancia működik - már hét éve. Fül-orr-gégész, szemész, ideggyógyász, reumatológus és röntgenorvos próbálja kideríteni a 'szédülök' panasszal havonta bekopogtató 25-30 páciens eredendő baját.

A tünet oka az egyensúlyozószerv működési zavara, valamilyen betegség által való érintettsége, ezért a főszerep általában dr. Simon Juditnak jut. Az említett szerv rendkívül kiterjedt reflexpályán mozog. Kiindul a fül mögötti sziklacsontban elhelyezkedő belső fülből, s innen egyrészt a szemmozgató izmokhoz, másrészt a gerincvelőn keresztül a végtagok és a törzs izomzatához vezet. Közben az agyközpontban futó bonyolult pályái 'átszövik' az agyat, s az agytörzsben többször átkapcsolódnak. Mindkét oldalon szimmetrikusan szervezett az egyensúlyozószerv. Dr. Szentágotai János szemléletes és találó megállapításával mondható, hogy lovas kocsi módjára működik. Amennyiben a gyeplő (a szóban forgó szerv) mindkét oldalon egyformán feszes, a szekér (a testünk) egyenesen megy. De ha feszülése az egyik oldalon csökken, akkor a kocsi az ellenkező

irányba fordul. Egyensúlyzavar lép fel, amelyet szubjektíven szédülés kísér.

2014. júl. 10. 07:55
 5/5 A kérdező kommentje:
amikor felkeltem azt hittem ennyi volt, de most ilyen 2 körül megint elkezdetem szédülni...
2014. júl. 10. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!