Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan barnuljak le? Mikor...

Hogyan barnuljak le? Mikor napozzak és mennyit? 17/L

Figyelt kérdés

Szeretnék lebarnulni, de nem szolival, hanem a nappal.

Melyik napszakban, kb. hány órakor a legalkalmasabb kimenni napozni?

Mennyit legyek a napon? Hányas faktorú naptejet használjak?

Kb. mennyi idő, amíg látható lesz az eredmény?

2014. júl. 7. 21:41
 1/6 xvailer válasza:
Hát szerintem 50-est használj és kb 10-11 fele napozz.
2014. júl. 7. 21:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Kint a szabadban kell
2014. júl. 7. 21:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Én 30-as naptejet használok, és délután szoktam, kb 2 óra után, ameddig jól esik. Strandon akar este 6-ig is (közbe vizbe is megyek hogy lehutsem magam) otthon csak 1 óráig bírom, az nekem nagyon unalmas. Az pedig a bőrödtől függ hogy mennyi idő kell neki. Nekem egy ilyen strandolós nap után már meglátszik. :)
2014. júl. 7. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Itt találod az UV-előrejelzést:

[link]

Én inkább kora délelőtt (8-9 felé) és késő délután (17-19 korül) mennék ki több időre. Akkor már naptej sem kell, nincs akkora veszélyes sugárzás. Lehet, hogy így több idő lebarnulni, de a naptejek nem szűrik ki teljesen az UV-sugárzást, és a szemedet is külön védened kell, úgyhogy én ezt a biztonságosabb módot választanám.

Egyébként én minden nap kétszer fél órát vagyok napon (amíg munkába megyek biciklivel) kb. 9 és 17 óra körül, és május végére azok a testrészeim, amiket ér a nap, már barnák.

2014. júl. 7. 21:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Én leszadom az okosokat, ma is fél egykor feküdtem ki másfél órára naptej nélkül a tűző napra. Több éve így napozok és semmi bajom. Hozzáteszem, bírom a magas hőmérsékletet, és a bőröm is bírja. Akinek a szervezete nem bírja az ne tegye ezt!!!
2014. júl. 7. 22:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem rögtön leszel bőrrákos..Majd 50 évesen.
2014. júl. 7. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!