Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az alvás mennyiségétől függ-e...

Az alvás mennyiségétől függ-e a testmagasság?

Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez csak vicc ugye?! 150 cm vagyok... akkor sokat vagy keveset aludtam anno?! :D:D
2010. jan. 5. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi van???? Ezt nem értem! Szerinted ha valaki sokat alszik az magas lesz??NEM!!!SEMMI KÖZE EGYMÁSHOZ!
2010. jan. 5. 21:45
 3/9 anonim ***** válasza:
én sejtem, mire gondolsz, de nem. akkor én már létra lennék, gyermekkoromban annyit aludtam :D
2010. jan. 5. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet úgy gondolta, hogy pl. alvás közben termelődnek bizonyos hormonok, amik a növekedést segítik fiatal korban.

Szerintem nem függ tőle különösebben, az étkezés és a megfelelő vitamin és ásv. anyag bevitel számít.

De nem vagyok orvos sem tudós. MIndenesetre én azt vallom, hogy ha valaki eleget alszik az csak jót tehet és bizony a kevés alvás rengeteg dologra hatással van. Tehát biztos egészségesebb az a gyerek/ember aki eleget alszik.

2010. jan. 5. 22:08
 5/9 anonim ***** válasza:

22:08 vagyok újra. Annyival kiegészíteném, hogy ha függ is tőle az max. 1-2 centi lehet nem több. Szóval lényegesen nem függ, mert ez nem jelentős.

Attól függetlenül aludni kell, mert sok más problémát okozhat a hiánya.

2010. jan. 5. 22:10
 6/9 anonim ***** válasza:

a testmagasság elsősorban genetika. Ha egy gyerek nem jut elég értékes tápanyaghoz, akkor visszamaradhat a fejlődésben, illetve ha nem pihen, vagy ahogy írtad alszik eleget. De ha csak önmagában alacsony vagy, nem vagy mellette fáradékony, erőtlen, levert stb.... Akkor eleget alszol. Ha nem aludnál eleget azt megsínylené a szervezeted, és látszana rajtad erősen, nem csak alacsony lennél. Amúgy hány éves vagy? És mennyit alszol? Ha megmondanád, akkor meg tudnám állapítani hogy eleget alszol-e?

Amúgy azt mondják a fejlődésben lévő szervezetnek napi 8 óra alvás kell, illetve egy felnőttnek is kb ennyi szükséges ahhoz hogy kipihent legyen. Ezzel szemben én képtelen vagyok többet aludni napi 4-5 óránál. De ez én vagyok, és ez nagyon eltér a normálistól. Viszont nekem elég, nem vagyok fáradt. Szal egyénfüggő is a dolog:)

18/L

2010. jan. 5. 22:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha fiatalkorban túl keveset alszik valaki, az lehet valamennyire befolyásolja (szomatotropin hormon kevesebb), viszont a sok alvástól biztosan nem leszel magasabb, mint ahogy az genetikailag lehetséges. Vagyis negatív irányba a kevés alvás lehet, viszont pozitiv irányba a sok alvás nem hinném.
2010. jan. 10. 10:30
 8/9 anonim válasza:
2010. máj. 10. 12:22
 9/9 anonim válasza:
2010. máj. 10. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!