Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi a normális éhgyomori...

Mennyi a normális éhgyomori vércukorszint? A 6,6 még belefér? 15/L

Figyelt kérdés
Az elmúlt időben nagyon sokat romlott a szemem, fogalmam sincs, hogy miért, meg állandóan fáradt vagyok valamiért, úgyhogy ma reggel megmértük a vércukorszintem, biztos ami biztos alapon. 6,6 lett az eredmény. Elvileg 3,5-6,0-ig normális, de anyu szerint "ennyi miatt nem kell orvoshoz menni". Lehet hogy tényleg nem kell ezt ennyire komolyan venni, de én akkor is kicsit aggódok, mert apukám is cukorbeteg, és látom, hogy milyen rossz..:/ Szerintetek?

2014. júl. 1. 21:37
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Rendben, és köszi a segítséget :)
2014. júl. 5. 19:03
 12/16 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit. ;-)

Közben még vissza olvastam a kérdést.

Erre a részére nem írtam még semmit.

"Az elmúlt időben nagyon sokat romlott a szemem,

állandóan fáradt vagyok valamiért"

A látást a jóval magasabb vércukor szint befolyásolhatja.

Romlik tőle a látás élesség, mert a szemben lévő folyadék fénytörését megváltoztatja a cukor jelenléte és máshova fókuszál könnyebben az optikai rendszer, mint szokott normál vércukor szint mellett. Ahhoz viszont tartósan jóval magasabbnak kellene lennie a cukornak a normál értéknél, hogy ez jelentkezzen. Kis eltérés nem okoz ekkora észrevehető változást.

Egyébként még nap közben, étkezés után 2 órával is érdemes lenne megmérni, hogy akkor mennyire megy le.

Olyankor 7.8 alatt kell lennie.

Ha jóval alatta van az jót jelent.

Ha csak éppen kicsivel, akkor azt jelzi, hogy lassú a szénhidrát lebontás. Ha fölötte lenne, az már riasztó jel és feltétlenül orvoshoz kell menni. Tettem ide erről linket korábban. A cukor normálértékről szól.

A fáradékonyságnak nem hinném, hogy ez lenne az oka.

Az inkább nagyon alacsony vércukornál fordulhat elő.

Elég vitamin féléket (gyümölcs és hasonlót) eszel?

Esetleg próbáld meg a Béres cseppet C vitaminnal.

Abban nyomelemek vannak és csökkenti a fáradtságot.

Időnként azt szedem, máskor meg az aktivált.

2014. júl. 5. 23:57
 13/16 A kérdező kommentje:

Hát akkor ezeknek valószínűleg más oka van.. remélem majd kiderül ez is.

Egyébként ma reggel is megmértem evés előtt, és 6,2 volt, úgyhogy most kicsit megnyugodtam :) De azért még egyszer-kétszer megnézem a biztonság kedvéért. Meg evés után 2 órával is.

Hát egész sok gyümölcsöt meg zöldséget eszek, legalábbis szerintem, úgyhogy nem tudom mitől lehet.. általában télen szoktam ilyen leamortizált lenni, olyankor néha el is kezdek valami vitamint szedni, de most nyár van, úgyhogy nem értem :D remélem majd elmúlik.

2014. júl. 6. 19:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

A legfontosabbakat leírták előttem, de annyit még hozzátennék, hogy ha ugyan nem is vagy cukorbeteg, az inzulinrezisztencia (amit a cukorbetegség előszobájának is neveznek) valószínűleg fennáll nálad. Ez magyarázhatja a fáratságot is. Az enyhe inzulinrezisztenciánál a vércukorszintben még nem mutatkoznak eltérések, csak akkor derülhet fény rá, ha a laborban az inzulinszintet is nézik. A következő "stádium" az emelkedett éhgyomri vércukorszint (szerintem ez lehet neked), az az utáni pedig a csökkent glükóztolerancia (itt a terhelés után 2 órával mért érték 7,0 és 11,0 mmol/l között van). Szerintem vizsgáltasd ki magad, mert ha valóban inzulinrezisztenciád van, akkor előbb-utóbb kimerül a hasnyálmirigyed a többlet inzulintermeléstől, ami pedig egyenes út a cukorbetegséghez :( Amíg orvoshoz nem jutsz, addig pedig sportolj szorgalmasan (ha nem kell fogynod, akkor inkább izmot építs, az nagyon jól égeti a cukrot és növeli az inzulinérzékenységet), és diétázz! (napi ötszöri étkezés, semmi cukor, fehér liszt, rizs, tészta)

2014. júl. 20. 18:19
 15/16 anonim ***** válasza:
Az előttem szóló jól mondja.
2014. júl. 20. 21:41
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!:)
2014. júl. 22. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!