Ha fújom az orrom pattog a fülem. Mitől van ez?
Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 16:00
1/5 anonim válasza:
ponjtosan nem tudom, de én is igy vagyok. szerintem nagyon megerőltetjük XD
2/5 anonim válasza:
A fület az orral az Eustach-kürt köti össze, ez biztosítja a nyomásegyensúlyt a dobhártya innenső és túlsó oldalán is. Na már most, ha erősen fújod az orrod, nyomáskülönbség keletkezik, a dobhártya túlsó oldalán lezuhan a fejedben a nyomás, ami pattogással és eléggé kellemetlen dobhártyafeszüléssel jár. Ez van akkor is, ha víz alá merülsz, csak ott a vízréteg gyakorolja a nyomást.
Ha meg akarod szüntetni ezt a kellemetlen állaptot, nyelj párat vagy ásíts. Ja, és NE fújd túl erősen az orrod, mert extrém esetben a dobhártyát átszaggatva a füleden jön ki a levegő...
3/5 A kérdező kommentje:
Ez durva!!Néhány hete ilyen csak.Nem fúlyom túl erősen.A nyelés és ásítás sem segít.Fájni nem fáj,csak idegesít.
2010. jan. 5. 16:14
4/5 anonim válasza:
Nekem volt ilyen, de miután meggyógyultam a náthából, elmúlt. Ha nem múlik el (akár a pattogás, akár a nátha), akkor nézesd meg fül-orr-gégésszel.
5/5 anonim válasza:
Nekem középfül gyulladáskor szokott ilyen panaszom lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!