Hogyan deríthetem ki a vércsoportom genotípusát?
Fenotípus Szerint A negatív vagyok. Genotípus szerint ez , ha jól tudom, lehet A0 -ás vagy AA -s.
Honnan tudhatom, hogy hordozom e a O vércsoportot?
Így van. Jól írtad. Maximum onnan tudhatod, hogy megnézed a szüleid és a testvéreid vércsoportját (ha vannak)
Abból van esély rá, hogy kiderül.
Ha leírod ide ezeket, akkor megpróbálhatjuk együtt megfejteni :)
Hát sajna csak anyáét tudom, ő szintén A-s vércsoportú.
Mivel a szüleim elváltak, így az apámét nem tudom kideríteni.
Csak a kíváncsiság vezérelt, hogy felelevenítsem rég elfeledett tudásom a vércsoportokról és rájöttem, h nem is emlékszem h tanultunk genotípusokról is :)
Innen fogalmazódott csak a kérdésem, hogy nekem milyen lehet :)
Akkor így nehéz lesz kideríteni... Mert ha például az apukádnak 0-s a vércsoportja, akkor egyértelmű lenne, hogy neked A0 a genotípusod. Vagy ha mondjuk neki B-s, akkor is biztosan A0 neked. (És ebből már az is következik, hogy az apudé B0-s)
Vagy ha az apukádnak AB-s, akkor az anyukád pontos genotípusától függően lehet neked vagy A0 vagy AA.
Ha pedig neki A a vércsoportja, akkor a tiéd szintén vagy A0 vagy AA.
Tehát igazából csak akkor lehet biztosat mondani, ha az apukádnak vagy 0-s vagy B-s a vércsoportja.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!