Vérnyomás mérésnél sokat befolyásol a mérés milyenje?
Figyelt kérdés
Napok óta 139-.151ig ingadozott a vérnyomásom. Mindig ölembe tettem a kezem és a vérnyomásmérőt és úgy mértem. De ma kivittem a műanyag asztalhoz az kb. szívmagasságban volt és kihúztam magam, lábaim egymás mellett, így mértem 128 és 129et, amikor keresztbe tettem a lábam 141et. Ugye igy akkor a 120onasok a valósak? De hogy tud ennyir befolyásolni rajta ez?2014. jún. 28. 11:25
1/3 anonim válasza:
Pontosan nem tudom, mert hálaégnek, nekem nem voltak sose vérnyomásproblémáim, tehát pontosan nem tudom, hogy hogyan kell szakszerűen.
DE! Előtte kell egy bizonyos ideig pihenni, tehát mondjuk ne rögtön azután mérd, hogy felszaladtál a harmadik emeletre:D
Laza testtartásban, és az se mindegy, hogy jobb vagy bal karon méred.
2/3 anonim válasza:
A vérnyomás napközben is folyamatosan változik. A mért érték függ a mérés módjától is, bár maga a vérnyomás ettől nem változik meg, csak te mindíg máshogy méred. Az a helyes mérés, ahogy az orvosi rendelőben végzik. ( tehát nem ölben, keresztbetett lábakkal stb.)
3/3 anonim válasza:
A mérőt kb szívmagasságban kell elhelyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!