Zsíros a bőröm és a napokban megtámadott pár csúnya pattanás is. Mit csináljak hogy szép sima bőröm legyen?
Nekem az jött be, hogy csak este mosom meg iszapos szappannal, aztán hidratálok és ennyi. Reggel semmit sem csinálok vele, maximum valamivel felitatom a zsírt ha csillogna. Hetente vagy kéthetente érdemes hámlasztani. Évszak és bőr függő.
Nem tudom hány éves vagy, de ha 20 évnél idősebb, rendszeres a menzeszed és szinte állandóan csúfítják az arcodat pattanások, akkor érdemes elgondolkozni, hogy ételallergiád van. PL. Tej, glutén. Ez a kettő szokott a főbűnös lenni. Egyébként a cukros dolgoktól is kijöhetnek. Pl. csoki, édesség. Akár az inzulinrezisztencia tünete is lehet a sok, gyulladt pattanás. Ez esetben csökkenteni kell a szénhidrátok, és főleg a gyorsan felszívódó szénhidrátok fogyasztását.
Próbálkozz, hogy elhagyod ezeket az élelmiszereket sorban egy kis időre, és figyeld meg javul-e a helyzet.
Nekem azóta jött helyre, mióta teljesen életmódot váltottam a fent említett élelmiszerek elhagyásával. De lehet, hogy neked nem ez a bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!