Hol lehet kapni HIV-AIDS otthoni tesztet?
Én itt találtam csak:
De olyat szeretnék ahol személyesen is meglehetne venni.
Valakinek tapasztalata,mennyire 100%-os?
Nem mondod, hogy 3 nap különbséggel kerestünk rá erre? :D Épp próbálom kideríteni, hogy van-e értelme ezt megvenni.
Tervezek beszerezni otthoni HIV-tesztet, mert elegem van ezekből a kórházi alkalmazottakból, akiknek csak egy rendszeres nyűg vagyok, és nagyon lekezelően bánnak velem mostanában (3 havonta járok ellenőriztetni, mert több barátommal is orgiázunk néha, habár zárt a csoport, de nem tudok mindig mindenkinek hinni).
Találtam egy 2001-es cikket ( [link] mely szerint a szervezet által termelt antitestek kimutathatók vizeletből is, de egy 2008-as cikk szerint ( [link] ez a fajta teszt nem terjedt el (küldtem is nekik egy levelet, hogy "Mért?").
Mást egyelőre nem találok a témában.
Ez az otthoni teszt csak az ellenanyagot nézi, ami elég későn alakul csak ki. Az anonim tesztelőhelyeken olyan teszteket használnak, amik már a fertőzés utáni 3. héttől ki tudják mutatni a fertőzést, mert magát a vírust is nézik.
Ha valakinek rossz tapasztalata van egy helyen a vérvételről, mehet máshova (de persze sokkal fontosabb lenne védekezni).
Tesztelőhelyek Budapesten:
Vidéken: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!