Nagyon ekcémás vagyok, de nincs pénzem rá, hogy kiváltsam a gyógyszert és a kenőcsöt, mit használjak itthon?
Valami zsírosító krémed nincs otthon? Testápoló, akár egy kis arckrém, vagy akármi, ami segít visszaadni a bőröd zsírosságát.
Otthoni módszert sajnos nem tudok, igazán szerintem a kenőcs segít, de lehet, hogy találsz olcsóbbat, mint amit az orvos írt fel. Neogranormon kenőcs is jó rá például, az is jó zsíros.
A meleg vizet kerüld, fürdésnél az ekcémás részt próbáld kihagyni, vagy langyos-hideg vízzel mosni!
Köszönöm a segítségeteket.
Nekem is írtak elsőnek fel olcsóbb krémet, csak az volt a baj, hogy az nem használt, mert a kis hólyagocskák nem tűntek el, és továbbterjedtek, főleg az ujjak között, én nekem rettentően izzad amúgy is a talpam, tenyerem.
Ezért visszamentem és mondták, hogy ez már súlyosabb, gyógyszer kell és patikában kevernek kis krémet, igen ám csak, hogy az 3500ft+800ft a dobozka hozzá. És a gyógyszer is 4000ft körül van, pedig támogatott.
Anno nekem az egyik bőrgyógyász ezt javasolta: Unguentum hydrophilicum nonionicum mosdókenőcs. Anno 150 Ft volt, most ahogy nézem kb. 380 Ft. Próbáld ki, hátha segít. Esetleg még természetes kezelésnek vehetsz (vagy ha van ismerősödnek kérhetsz) aloe vera növényt, és annak a leveléből levágsz egy kicsit, lapocskákra szeled, ráteszed az ekcémás területre, vagy csak "bekened" vele és megvárod amíg rászárad aztán lemosod. Az ecetes vízet nem ajánlom, nekem attól borzasztóan kihólyagosodott...
Akkor az is segíthet ha tornázol valamit, vagy futsz, a lényeg, hogy olyan szinten javuljon a vérkeringésed, hogy az ekcémás részen is érezd. Én akkor vettem észre, amikor anno le akartam fogyni, és kocogtam 60 percet. Amikor abbahagytam a kezem kisimult, és csak "szimplán" száraz volt kicsit. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!