Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha legutóbb április 28-án...

Ha legutóbb április 28-án voltam vért adni, akkor június 23-án ugye már adhatok megint?

Figyelt kérdés
2014. jún. 17. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ne tedd. Nem cél, hogy megviseljen a véradás, legalább félév, de inkább egy év legyen kettő közt.
2014. jún. 17. 09:11
 2/3 anonim ***** válasza:

attól függ, hogy milyen nemű vagy. egy nő egy évben max 3-4 alkalommal adhat teljes vért, a férfiak 5x is akár. 2 alkalom között, meg minimum 50 napnak kell eltelnie, nőknél gondolom többnek, mert ők ugye a menstruációval is veszítenek valamennyi vért.

ha nagyon adakozni szeretnél én inkább a plazmaadást javasolnám, azt gyakrabban is lehet adni(akár egy héten egyszer is, mert a plazmában lévő anyagokat gyorsabban pótolja a szervezet, mint egy teljes véradás után)

a plazmaszolgálat oldalán utána tudsz nézni.

2014. jún. 17. 09:19
 3/3 Andizsuzsi ***** válasza:

A megengedhető maximális vérvételi mennyiség (beleértve a kivizsgáláshoz szükséges minták mennyiségét is):

a teljes vér egy alkalommal: 500 ml,

a plazmaferezissel eltávolítható plazma,

alkalmanként (alvadásgátló nélkül) 650 ml,

hetente (alvadásgátló nélkül) 1000 ml.

A véradás gyakorisága:

a teljes vér adása esetén két véradás között legalább 8 hétnek,

kizárólag plazma adása esetén két adás között legalább 72 órának,

kizárólag trombocita adása esetén két adás között legalább 48 órának kell eltelnie.

Az évente (12 havonta) megengedhető vérvételek:

teljes vér vétele esetén férfiaknál legfeljebb 5 alkalommal,

menopauza előtti nők esetén legfeljebb 3 alkalommal,

menopauza utáni nők esetében legfeljebb 4 alkalommal.

2014. jún. 17. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!