Szerintetek is büdös vagyok?
Mostanság... nagyon ideges vagyok attól, hogy valamilyen szagom lenne. Sajnos hónalj szagom így is van pedig kaptam rá gyógyszert de az nem segített. Még mindig érzem de az a "legkisebb bajom". Attól félek hogy nagyon nagyon büdös szagot árasztok ami másokat (környezetemet) zavarhatja. Lassan nem merek buszra szállni sem mert néha olyan csúnyán néznek rám az emberek hogy nagyon rosszul vagyok és pánik rohamom lesz és akkor megint izzadok. Voltam már több orvosnál is és azt mondták (főleg a házi) hogy nincs semmilyen szagom és nem akar elküldeni vizsgálatokra. Eddig soha senki sem mondta nekem hogy büdös lennék a barátaim is azt mondják hogy örült vagyok és hogy ez a rigolyám, hogy azt hiszem az vagyok. AZ osztály társaim se adják annyira jelét, hogy az lennék nem ülnek messzebbre vagy fordulnak el tőlem. Sokszor gondolkoztam, azon hogy öngyilkos leszek.. mivel így nem akarok élni.. nem akarom hogy valaki azért utasítson el mert "bocs büdös vagy" vagy hogy valaki belém szeressen és hogy a barátai család tagjai cikizzék mert egy büdös lánnyal jár.. Egyszer volt hogy jöttem haza és valaki megszólalt mellettem: "büdös van".. én akkor nem éreztem semmit sem.. és szerintem én voltam az. Volt olyan hogy valaki a buszon oda állt fölém aztán pár másodperc múlva máshova állt. Pedig mindennap kétszer (hanem 3x-4x) zuhanyzok, mindent megmosok alaposan főleg a nemi szervem és az ánuszom környékét (intim mosakodóval/wc-z után pisiléskor kb. egy fél adag wc papírt használok el. Van suliban amikor vissza megyek kb 2x-3x hogy megtöröljem megint mivel félek hogy nem elég tiszta (mindig használok nedves törlőkendőt)). A testem minden pontját éri tusfürdő. Minden másnap mosok hajat de volt mostanában hogy naponta is. Mindennap tiszta ruhát veszek fel (SEMMIT sem veszek fel kétszer: se nadrágot se pulcsit). Mindennap kb 3x-4x váltok felsőt és kb 4-5x bugyit.Használok inkontinencia betét (habár nincsen szükségem rá/naponta 3x váltom)és dezodort (naponta többször is amikor már megint kezdem érezni hogy nem használ). Nem eszek vöröst húst csak sovány húsokat. Soha az életben nem ittam kávét sem alkoholt és nem is cigizek.
Sok vizet iszok
Nem bírok iskolába sem járni mert annyira zavar, hogy az osztályban egyik lánynak sincs ilyen problémája én meg szinte elsüllyedek szégyenemben... félek azt hiszik hogy igénytelen vagyok pedig nem...Nagyon undorítónak érzem magam szinte kilométerekre állok másoktól hogy ne érezzék ha van szagom a jegyeim pedig nagyon leromlottak: két tantárgyból is ötös voltam most mindkettőből kettes... Ekcémám lett a sok víztől és néha szenvedés a zuhany alatt állni DE inkább szenvedek mint hogy mások "szenvedjenek" tőlem. Ki se tudnék lépni a házból ha nem zuhanyoznék előtte. Nem beszélgettek azzal aki tetszik mivel nem akarom hogy észre vegye a szagom. És nem maga az izzadás zavar... hanem a velejáró szag. Az izzadással semmi bajom talán egy picit többet izzadok mint az átlag de ennyi.
Szerintem elment az eszed.Psziches bajaid vannak.
Nyugi nem hiszem,hogy budos lennel.Es nem is egeszseges ennyiszer mosakodni.Mert van ontisztito hatasa a testednek.Magat tisztitja.A hajad is. Szerintem ne vidd tulzasba !!
Pszichológus, de a lehető leggyorsabban!
Komolyan mondom. Neked nem az izzadás a bajod, hanem nagyon komoly pszichés problémáid, rögeszméid vannak, amin csak szakember tud segíteni.
mivel nem érezzük, igy nem tudhatjuk, hogy "büdös" vagy-e?
Lány vagy, mert bugyit emlegettél, és szerintem végtelenül tisztaságmániás is.
Ez sajnos betegség.
mivel suliba jársz még, fiatal is vagy.
ha itt a szünet hagyd abba ezt a hülye tisztálkodási szokásodat. hidd el nem lesz semmi bajod.
látod a bőröd már elbaxtad(
tusfürdőt meg ne használj, mert a bőr védekező mechanizmusát teljesen szétrombolod.
a jó ég bőrgyógysza kencéje sem lesz elég, hogy rendbehozzon.
2x zuhanyzol naponta? Édesanyád nem mondott erre a helyzetre semmit?
én mondanék a helyébe!!!!!
keress valami jó pszichiátert vagy nem tudom kit.
Szóval akkor összefoglalva:
Semmilyen jelét nem adta senki, hogy bármilyen szagod is lenne, te mégis ezen gondolkozol, és az agyad mindig ezen jár. Jól gondolom?
Inkább keress vmi hobbit. Gyűjts bélyegeket, lógj a barátnőiddel, pasizz, netezz, de ne gondolj a mosakodásra.
A napi többszöri zuhanyzás - főleg a hajmosás - KÁROS a bőrre és a hajra, nemhogy jót teszel azzal, hogy ennyit mosakodsz, inkább csak saját magadat rombolod.
Én is a sürgős pszichológusi segítséget ajánlom. Valamikor gyerekkorodban lehetett valami traumád, ami testszaggal kapcsolódott össze. Ezt kellene feltárni és feldolgozni.
Inkább szenvedsz a zuhany alatt. Igen és ezzel kifejezetten rosszat teszel a szagodnak is, mert lemosod magadról azt a normális baktériumköpenyt, ami segít védeni a bőrt és a "normális" testszagot biztosítani. Most felviszel magadra mindenféle vegyszert, amit aztán azok a baktériumok fognak bontani, amelyek kedvelik azt az anyagot. Ebből aztán tényleg lehet bűz. Bevallom neked, hogy nem a pu.ciszag visszataszító, hanem amikor az dezodorral van keveredve. Egyébként a friss izzadtságnak ténylegesen vonzó illata van, csak amikor elkezd bomlani, az lehet kellemetlen. Inkább ecetes vízzel töröld le az izzadékony területeket, mert az bőrbarátabb.
Annyira nem voltam "rögeszmés" amióta nem kezdtem el angolul is olvasni a témáról... azaz eddig is angolul olvastam de kb. pár hónappal ezelőtt belebotlottam egy olyan fórumba ahol krónikus testszaggal küzdök beszélgetnek. Sok betegség van ami okozhat testszagot hiába vagyok tiszta: candida, leaky gut (béláteresztő szindroma), TMAU,IBS, Hormonális problémák, laktóz, glutén vagy szója fehérje allergia, reflux, féreg stb stb.
Anyuék szerint is elment az eszem.. nagyon is haragszanak rám amiért mindig orvoshoz kell cipelni két magán orvosnál is voltunk (bőrgyógyász és nőgyógyász). Diétázok azóta kb 6 kilót fogytam (na meg az idegeskedéstől)
Nem kencét kaptam hanem tablettát 4 darab volt benne és hetente kellett egyet bevenni.
Kb pár héttel ezelőtt voltam pszichológusnál ott azt mondták hogy kényszeres gondolataim vannak és hogy gyógyszeres terápia kéne mi hamarabb.. de nem akarom hogy a májam tönkre menjen és amiatt legyek büdös.....
Amúgy én más szagot (A hónalj szagon kívül) nem érezek sem ruháimon sem ha oda teszem a kezem hogy megszagoljam.
"Kb pár héttel ezelőtt voltam pszichológusnál ott azt mondták hogy kényszeres gondolataim vannak és hogy gyógyszeres terápia kéne mi hamarabb.. de nem akarom hogy a májam tönkre menjen és amiatt legyek büdös....."
Azonnali gyógyszeres kezelés. Azonnal!
a gyógyszert felejtsd el!
viszont kellene egy szakképzett pszochológus aki ért a kognitív viselkedésterápiához. ő tud segíteni ezen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!