Hogyan javíthatnám a beszédhibám?
Mióta az eszemet tudom, azóta raccsolok. Kiskoromban (8-9 évesen) jártam logopédushoz, de úgylátszik nem használt hiszen még mindig fennáll a probléma. Most 18 éves vagyok, és úgy érzem most vagy soha. Szeretném kijavítani ezt a beszédhibámat, emiatt a gimiben folyamatosan cikiztek(nek), és szociális kapcsolatokat is nehezen építek fel emiatt, hiszen nem merek megszólítani senkit, és nem merek kiállni még az osztály elé se, annyira kellemetlen. Valaki tudna adni pár tanácsot hogyan korrigálhatnám ezt a hibát? Lehet megint logopédushoz kellene fordulnom? Hogyan kérjem meg anyámat hogy segítsen nekem keríteni egyet? Elég cikinek érzem az egész dolgot. Köszönöm
18/F
Alapvetően ki tudod mindani az R hangot?
Tehát tudod hosszan pörgetni? (rrrrrrr)
Ha igen, akkor nem kell logopédus, hanem lassan, tagoltan kell beszélni, odafigyelve az r-ekre.
Aztán fokozatosan lehet gyorsítani a beszédtempón.
Nagyothalló vagyok és nekem olyan logopédusom volt, aki megtanította, hogyan kell egyes betűket, mondatokat kiejteni. Azóta rendesen tudok beszélni. Köszönet neki.
Szerintem próbáld meg az R-t hosszan mondani, akkor menni fog.
A raccsolás viszonylag könnyen javítható, legalábbis elvben.
Itt van néhány gyakorlat, ami segíthet megoldani a problémádat:
Bár lehet, hogy előtte fel kellene vágni a nyelved. Valójában a nyelvfék felvágásáról lenne szó. Meg kell nézetned, hogy nem túl rövid-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!